Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Γαλλία: ελέφαντας δραπέτευσε από τσίρκο – Σκότωσε ηλικιωμένο

Έναν 84χρονο άνδρα σκότωσε ένας θηλυκός ελέφαντας βάρους δυο τόνων, εν ονόματι Τάνια, που δραπέτευσε από τσίρκο στο χωριό Lizy-sur-Ourcqστην βορειοκεντρική Γαλλία.

Ο ελέφαντας ξέφυγε από το τσίρκο την Κυριακή μετά την απογευματινή παράσταση. Εργαζόμενοι στο τσίρκο ανέφεραν ότι το ζώο έδειχνε θυμωμένο και αναστατωμένο.

Όπως γνωστοποιήθηκε ο ελέφαντας κατάφερε να περάσει από τον ηλεκτροφόρο φράχτη γύρω από το κλουβί του και διέφυγε στο χωριό, όπου επιτέθηκε στο πρώτο άτομο που βρήκε μπροστά του.

Το θύμα είναι ένας 84χρονος άνδρας που έπαιζε πετάνκ με τους φίλους του.
Ο ελέφαντας έριξε τον ηλικιωμένο άνδρα στο έδαφος με την προβοσκίδα του και στη συνέχεια τον ποδοπάτησε.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Μετά το περιστατικό οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησαν τους υπεύθυνους του τσίρκου για κακοποίηση του ελέφαντα.

Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης τις προηγούμενες ημέρες ο ελέφαντας αρνήθηκε να κάνει στη σκηνή τα κόλπα που είχε μάθει οπότε ο εκπαιδευτής του άρχισε να τον χτυπά με μανία και σταμάτησε μόνο επειδή τα παιδιά που παρακολουθούσαν το σόου ξέσπασαν σε κλάματα.

«Νομίζω πως ο ελέφαντας ήθελε απλά να ξεφύγει και ο ηλικιωμένος άνδρας βρισκόταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», δήλωσε η Muriel Arnal από τη φιλοζωική οργάνωση One Voice.

Οι υπεύθυνοι του τσίρκου αρνούνται τις κατηγορίες για κακοποίηση του ελέφαντα. Ο αδελφός του θύματος θα κινηθεί πάντως δικαστικά εναντίον του τσίρκου επειδή δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη του ζώου, με αποτέλεσμα να αποδράσει.

Πηγή: http://www.econews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου