Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχει πιο κάτω

Πιάσαμε πάτο. Η ταφόπλακα των ονείρων της Εθνικής Κύπρου για να αποφύγει την τελευταία θέση του 5ου ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας μπήκε χθες βράδυ. 

Και αν αυτός είναι στόχος, δηλαδή να αποφεύγουμε την τελευταία θέση τότε απορώ για πιο λόγο να συμμετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις. Και δεν είναι υπερβολή. 

Το κατάντημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε όλο του το μεγαλείο. Ένα απλό ερώτημα. Οι αρμόδιοι της ΚΟΠ τι λένε; Αισθάνονται την ντροπή που νιώθουν οι Κύπριοι φίλαθλοι;

Δεν γίνεται να έρχονται ομάδες όπως η Σλοβενία και να σου κλείνουν το σπίτι με σχετική ευκολία. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνουμε από τέτοιες ομάδες με κατεβασμένα τα χέρια. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα. Γίναμε σάκος του μποξ. Μας συμπεριφέροντε σαν μια μικρή ομάδα. Με πάσα επίγνωση και χωρίς συναισθηματισμούς δυστυχώς δεν απέχουμε πολύ από τις Μάλτα, Λίχτενστάιν, Καζακστάν, Ανδόρα και τις υπόλοιπες ομάδες που τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις.

Είναι σκληρό, είναι η αλήθεια. Οι Κύπριοι νιώθουν απογοητευμένοι και αυτό που απαιτούν κατά καιρούς κάποιοι στην Ομοσπονδία από το φίλαθλο κόσμο να αγκαλιάσει την Εθνική είναι υπερβολικό και παράλογο. Από τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι κάθονται κολλημένοι στις καρέκλες τους και εμφανίζονται ανίκανοι να αλλάξουν τα πιο απλά πράγματα. Κύριοι με όλο το σεβασμό αυτή η ομάδα παρουσιάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δική μου υπόθεση τι θα κάνουν στην ΚΟΠ με το θέμα προπονητή, αλλά χθες βράδυ ο Νίκος Νιόπλιας είπε κάποιες αλήθειες.

«Είναι γεγονός ότι από το 2008 και μετά, έχει αρχίσει ο κατήφορος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει. Κάνουμε μια νίκη τον χρόνο. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αυτή είναι η άποψη μου. Άλλο Κυπριακό ποδόσφαιρο, άλλο Κυπριακές ομάδες. Έχουμε καλούς παίκτες στην Εθνική, όμως δεν έχουμε πολλούς».

Να συμφωνήσουμε κύριε ομοσπονδιακέ αλλά εσύ είσαι άμοιρος ευθυνών; Πώς γίνεται ρε άνθρωπε να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη αυτής της τραγικής εικόνας που παρουσιάζει η Εθνική σου από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Και κλείνω με ένα στίχο της Έλλης Κοκκίνου που κάποιοι θα πρέπει να τον διαβάσουν, να προβληματιστούν και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη: «Έπεσα έξω δυστυχώς, λάθος εκτίμηση εντελώς. Φταίω εγώ». 

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου