Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Φορτσάρει για Λονδίνο

Παρότι χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ απέναντι στον Τόμπιας Κάμκε, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού στον μεταξύ τους προημιτελικό του Moselle Open και παρέμεινε στο παιχνίδι της υπεράσπισης του τίτλου του στη Μετς, προσθέτοντας παράλληλα πολύτιμους πόντους στη συγκομιδή του για την Ο2 Arena.

Στα ημιτελικά του indoor τουρνουά της πατρίδας του στη Μετς, προκρίθηκε ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά που πραγματοποιεί την επιστροφή του στο tour, μετά από σχεδόν τρεις μήνες.

Ο Γάλλος που είχε τραυματιστεί στο γόνατο κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου στο Wimbledon Championships, αναγκάζοντας να αποσυρθεί απ'την αναμέτρηση με τον Έρνεστς Γκούλμπις, επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-4 του Τόμπιας Κάμκε την Παρασκευή και έκλεισε θέση στους "4" καλύτερους του Moselle Open.

Έχοντας κατακτήσει τους δύο προηγούμενους τίτλους στο 250αρι τουρνουά (2011, 2012), ο Τσονγκά πέρα από την επιτυχημένη υπεράσπιση του τροπαίου, θέλει να κατακτήσει τον τίτλο για να πάρει και 250 πολύτιμους βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει γρηγορότερα την πρόκριση στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου (04/11).

Με δεδομένη την απουσία του Άντι Μάρει ο οποίος χειρουργείται τη Δευτέρα στο Λονδίνο, ο Τσονγκά έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά της Ο2 Arena, βρισκόμενος στην 9η θέση της ATP Race.

Στα ημιτελικά του Moselle Open, το Νο1 του ταμπλό θα περιμένει το νικητή της τελευταίας προημιτελικής αναμέτρησης Μάϊερ-Μπέρλοκ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Νίκολας Μαχού και ο Ζιλ Σιμόν συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους στο τουρνουά και σφράγισαν τον σπουδαίο Γαλλικό εμφύλιο στα ημιτελικά.

Ο Σιμόν, Νο2 του ταμπλό, μετά από σκληρή μάχη, επικράτησε με 6-4, 7-6(1)του Νο6 της διοργάνωσης, Σαμ Κουέρι.

Στον πρώτο προημιτελικό της Παρασκευής, ο Νίκολας Μαχού κέρδισε με 6-2, 6-4 τον Μπένζαμιν Μπέκερ και παρέμεινε σε τροχιά του τρίτου του τίτλου στη φετινή σεζόν.

Παρασκευή 20/09: Προημιτελικά Moselle Open
1-Tsonga (France) beat Kamke (Germany) 4-6 6-3 6-4
2-Simon (France) beat 6-Querrey (U.S.) 6-4 7-6(1)
Mahut (France) beat Becker (Germany) 6-2 6-4

Πηγή : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου