Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Ανοιχτός ο δρόμος για τίτλο

Μπορεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του εκτός court, ωστόσο ο Έρνεστς Γκούλμπις αυτή την εβδομάδα πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο St.Petersburg Open της Αγίας Πετρούπολης και με την άνετη νίκη με 2-0 επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της indoor διοργάνωσης.

Εξαιρετικές προοπτικές για να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο φετινό, έχει ο Έρνεστς Γκούλμπις στη Ρωσία.

Ο 24χρονος Λετονός, Νο6 του ταμπλό, πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο κλειστό τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και μετά τη νέα εντυπωσιακή νίκη επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα στα προημιτελικά της Παρασκευής, βρίσκεται δύο νίκες μακριά απ'τον τίτλο.

Το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, σέρβιρε εξαιρετικά απέναντι στον Ισπανό και το τελικό 6-1, 6-2 δεν άργησε να έρθει, με τον Γκούλμπις να φτάνει στη νίκη με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

O Γκούλμπις ξεκίνησε τη σεζόν από το Νο136 του κόσμου και μέσα σε 9 μήνες έχει κερδίσει 100 θέσεις στην κατάταξη της ATP, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Τον περασμένο Φλεβάρη, ως qualifier, κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του στο Delray Beach Championships και με τις προϋποθέσεις να είναι με το μέρος του, καλείται να φτάσει ως το τέλος στη γρήγορη επιφάνεια της Αγίας Πετρούπολης.

Με τον Φάμπιο Φονίνι, Νο1 του ταμπλό, να έχει ήδη αποκλειστεί και τον μοναδικό top seeded στο πάνω μέρος του ταμπλό, Λούκας Ροσόλ να χάνει σήμερα απ'τον Πριτσιέζνι, ο Γκούλμπις έχει ανοιχτό το δρόμο προς την κούπα.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου, ο Λετονός θα συναντήσει τον Μίκαλ Πριτσιέζνι, Νο112 στον κόσμο ο οποίος έκανε την υπέρβαση και με 7-6(7),1-6, 6-3 επί του Νο7, Λούκας Ροσόλ πέρασε στους "4" καλύτερους της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα, το τουρνουά αποχαιρέτησε ένας ακόμη top seeded.

Ο λόγος για τον Ντένις Ιστόμιν, Νο8 του ταμπλό που γνώρισε την ήττα με 6-2, 6-4 απ'τον Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ και πλέον ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο, Νο89 στον κόσμο, Ζοάο Σόουζα που έκανε επίσης τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε με 6-4, 6-3 το Νο4 του ταμπλό, Ντιμίτρι Τουρσούνοφ στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής.

Παρασκευή 20/09: Προημιτελικά St.Petersburg Open
Souza (Portugal) beat 4-Tursunov (Russia) 6-4 6-3
Garcia-Lopez (Spain) beat 8-Istomin (Uzbekistan) 6-2 6-4
6-Gulbis (Latvia) beat Bautista (Spain) 6-1 6-2
Przysiezny (Poland) beat 7-Rosol (Czech Republic) 7-6(7) 1-6 6-3

Πηγή : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου