Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Στον ιερό δρόμο για τον G.O.A.T!!!

Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό όπου οι δύο κορυφαίοι τενίστες των τελευταίων χρόνων, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς οδήγησαν το τένις σε άλλο επίπεδο, ο θρυλικός Ισπανός κέρδισε με 3-1 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε τον 13ο Grand Slam της καριέρας του, μπαίνοντας σε τροχιά για τον τίτλο του G.O.A.T!!!

Η απίστευτη σεζόν που πραγματοποιεί ο Ράφαελ Ναδάλ, γίνεται ακόμα πιο επική με τον φοβερό αυτόν τενίστα να προσθέτει τον τίτλο του Αμερικανικού Όπεν στη φετινή συλλογή του, δίπλα απ'το 8ο Roland Garros!

Ο 27χρονος από τη Μαγιόρκα, μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε με 6-2, 3-6, 6-4, 6-1 του Σέρβου πρωταθλητή και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στο Νεοϋορκέζικο Major, μετά το 2010 επίσης με νίκη επί του Νόλε και συνολικά τον 13ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του που τον φέρνει μόνο στην 3η θέση όλων των εποχών, πίσω απ'τους Ρότζερ Φέντερερ (17) και Πιτ Σάμπρας (14), ξεπερνώντας τον Ρόι Έμερσον (12).

Οι δύο άνδρες πρόσφεραν απίθανο θέαμα στους θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες του Arthur Ashe, με ράλι μοναδικής ομορφιάς τα οποία τα χαρακτήριζαν η δύναμη, η ταχύτητα, το πάθος, η ένταση και η θέληση για τον πόντο.

Ο Ναδάλ αποδείχθηκε πιο σταθερός απ'τον αντίπαλό του και περισσότερο αποφασιστικός στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, με τον Τζόκοβιτς να "αυτοκτονεί", κυριολεκτικά, στο 3ο σετ του τελικού, όταν είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει εκείνος το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Μετά την απώλεια του σετ, ο Σέρβος παρέδωσε ψυχή και σώμα στον θεϊκό Ναδάλ ο οποίος μετά από 3 ώρες και 21 λεπτά συγκλονιστικής ποιότητας αγώνα και στην πρώτη του ευκαιρία για Championships point, σημείωσε την 22η συνεχόμενη νίκη του φέτος σε hard court, συνεχίζοντας την απίστευτη κούρσα μέσα στο 2013.

Μπορεί να μην κατάφερε να "κλέψει" από τώρα το Νο1 της κατάταξης από τον Τζόκοβιτς, ωστόσο είναι θέμα μερικών εβδομάδων για τον Ισπανό να επιστρέψει στο θρόνο της ATP και να τερματίσει εκεί για 3η χρονιά στην καριέρα του.

Πέρα απ'τον 13ο Grand Slam της καριέρας του, ο Ναδάλ θα φύγει απ'τη Νέα Υόρκη με το μεγαλύτερο prize money που έχει δοθεί στην ιστορία του αθλήματος σε τενίστα!

Εκτός του χρηματικού επάθλου που αφορά στον νικητή της διοργάνωσης (2.6εκ. δολάρια), στον Ισπανό δόθηκε και μια επιταγή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που αντιστοιχεί στην 1η θέση των τουρνουά προετοιμασίας που ανήκουν στη σειρά Emirates US Open Series 2013, ανεβάζοντας το κέρδος του Ράφα στα 3.6 εκατομμύρια δολάρια!!! (όσα πήρε και η Σερίνα Γουίλιαμς το Σάββατο).

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος του Ναδάλ στην εκπληκτική σεζόν και ο 60ος στην καριέρα του, μόλις 17 πίσω απ'τον πέντε χρόνια μεγαλύτερό του, Ρότζερ Φέντερερ (77).

Στην 37η φορά που συναντήθηκαν Ναδάλ και Τζόκοβιτς (τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στην Open Era), ο Ισπανός σημείωσε την 22η νίκη του έναντι του Νόλε (22-15) ενώ πλέον το σκορ σε τελικούς Grand Slams είναι 3-3.

Μόλις κέρδισε τον τελευταίο πόντο του αγώνα, ο Ναδάλ έπεσε στο έδαφος και κατευθείαν τα μάτια του γέμισαν δάκρυα. Στη συνέχεια αγκάλιασε τον άξιο αντίπαλό του στο ιλέ και κατευθύνθηκε στο box του όπου χαιρέτησε έναν έναν τα μέλη της ομάδας του.

"Είμαι πολύ συγκινημένος. Πάντα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζεις με τον Νόβακ. Συγχαρητήρια Νόβακ. Είναι στο δρόμο για να χαρακτηριστεί ένας απ'τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος" είπε ο Ναδάλ στην τελετή της απονομής.

Απ'την πλευρά του ο Νόλε, είπε: "Θέλω να συγχαρώ τον Ράφα. Είναι απογοητευτικό να χάνεις ένα τέτοιο ματς. Ήταν τιμή μου να παλέψω γι'αυτό το τρόπαιο. Ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου"

Δευτέρα 09/09: Τελικός Ανδρών US Open
2-Nadal (Spain) beat 1-Djokovic (Serbia) 6-2 3-6 6-4 6-1

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου