Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

8ημερη κράτηση στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης δύο προσώπων ηλικίας 57 και 46 ετών από τη Ρουμανία για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον δύο ανδρών από τη Ρουμανία ηλικίας 57 και 46 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης Ρουμάνας που διαπράχθηκε χθες σε διαμέρισμα στην περιοχή Καλιφάτζια, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου, το θύμα ονομάζεται Mirela Dunca, 56 χρόνων από την Ρουμανία, βρίσκεται στην Κύπρο από το 2006, το 2008 τέλεσε πολιτικό γάμο με αλλοδαπό από την Ινδία στο Δημαρχείο Λύσης και το τελευταίο διάστημα διέμενε σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λάρνακα.

Για τους δύο υπόπτους, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι κατάγονται από τη Ρουμανία και τα τελευταία 5-6 χρόνια διαμένουν στη Λάρνακα, είναι άνεργοι και με το θύμα είχαν φιλική σχέση και συχνές επαφές.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο εξεταστής είπε πως χθες γύρω στις 11.40, ο 1ος ύποπτος (57χρονος) μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και ανέφερε ότι στο δωμάτιο της οικίας που διαμένει στη Λάρνακα υπάρχει μια γυναίκα νεκρή. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στην οικία, όπου ο ύποπτος τους οδήγησε σε δωμάτιο του 1ου ορόφου και υπέδειξε το θύμα που βρισκόταν ντυμένη στο κρεβάτι του δωματίου. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και το θύμα εξετάστηκε από τον κυβερνητικό Ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος πιστοποίησε το θάνατο της και διαπίστωσε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού το θύμα έφερε πολλαπλές κακώσεις σε όλο της το σώμα που προκλήθηκαν πιθανόν από εργαλείο ή αιχμηρό αντικείμενο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο δωμάτιο του 1ου υπόπτου προσέγγισε τη σκηνή και ο 2ος ύποπτος (46 χρόνων) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη.

Οι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ανακρίθηκαν από την Αστυνομία για την ανάμειξη τους στο υπό διερεύνηση αδίκημα, αρνήθηκαν συμμετοχή σ’ αυτό αλλά υπέπεσαν σε αντιφάσεις και προέβησαν σε διάφορους ισχυρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο 1ος ύποπτος ανέφερε ότι γύρω στα μεσάνυκτα της 8ης Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του τον επισκέφθηκαν ο 2ος ύποπτος και το θύμα και είδε ότι η γυναίκα ήταν κτυπημένη σε διάφορα μέρη του σώματος της αποφεύγοντας ωστόσο να ρωτήσει πώς προκλήθηκαν τα τραύματα της. Οι τρεις παρέμειναν στο δωμάτιο μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου όπου κατανάλωσαν ένα μπουκάλι βότκα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 57χρονος ζήτησε από το θύμα να φύγει, αλλά επειδή αρνήθηκε, αυτός τη χαστούκισε δύο φορές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο 57χρονος και το θύμα έπεσαν μαζί για ύπνο στο ίδιο κρεβάτι, ενώ ο 46χρονος έφυγε από το δωμάτιο. Γύρω στις 8 το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου ο 57χρονος ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το θύμα ήταν νεκρό οπόταν ειδοποίησε τον 46χρονο και συναντήθηκαν μαζί στη Λάρνακα. Στη συνάντηση ο 46χρονος είπε στον 57χρονο να μην αναφέρει τίποτε για το συμβάν και του πρότεινε τη νύχτα να εξαφανίσουν τη σορό του θύματος, κάτι με το οποίο ο δεύτερος δεν συμφώνησε, μετέβη στην Αστυνομία και ανέφερε πως νεκρή στο κρεβάτι του ήταν η 56χρονη γυναίκα.

Για τον 2ο ύποπτο ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ότι στη κατάθεση του ισχυρίστηκε πως γύρω στα μεσάνυκτα της 8ης Σεπτεμβρίου μετέβαιναν πεζοί με τον 57χρονο στο σπίτι του, όταν σε κάποιο σημείο αυτός (57χρονος) πήγε μόνος του στο σπίτι του θύματος και άρχισαν να το χτυπά. Οι δύο μετέβησαν στο δωμάτιο του 57χρονου και κατανάλωσαν ποσότητα ζιβανίας ενώ ύστερα από λίγη ώρα έφτασε στο δωμάτιο και το θύμα και συνέχισαν τη κατανάλωση αλκοόλ.

Σε κάποια στιγμή ο 46χρονος προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει το θύμα στο σπίτι του γιατί ήταν μεθυσμένη, αλλά ο 57χρονος αντέδρασε και είπε πως «εάν ο 46χρονος βοηθούσε το θύμα να φύγει από το δωμάτιο θα τους σκότωνε και τους δύο. Αμέσως μετά ο 57χρονος πήρε ένα σκεπάρνι με πλαστική λαβή που είχε στο δωμάτιο και άρχισε να κτυπά το θύμα με μανία σε διάφορα μέρη του σώματος της. Ο 46χρονος δεν επενέβηκε αλλά απείλησε τον 57χρονο ότι εάν συνέχιζε θα ανέφερε το συμβάν στην Αστυνομία». Οι τρεις συνέχισαν να καταναλώνουν αλκοόλ και γύρω στις 03.30 ο 46χρονος έφυγε για το σπίτι του αφήνοντας τη γυναίκα ζωντανή και να μιλά.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 46χρονου, γύρω στις οκτώ το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου του τηλεφώνησε ο 57χρονος και του είπε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το θύμα, συναντήθηκαν κάπου στη Λάρνακα και «του έδωσε χρήματα για να μεταφέρει τη γυναίκα σε γιατρό χωρίς να του αναφέρει ότι ήταν νεκρή». Στη συνέχεια ο 57χρονος τηλεφώνησε στον 46χρονο και του είπε πως το θύμα ήταν νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε επίσης ότι η σκηνή εξετάστηκε από κλιμάκιο του ΥΠΕΓΕ Αρχηγείου, έγιναν έρευνες στις οικίες των δύο υπόπτων και του θύματος, ενώ παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων τα οποία αξιολογούνται. Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας έγινε χθες από τους Ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο θάνατος της προήλθε από εσωτερική αιμορραγία συνεπεία πολλαπλών καταγμάτων πλευρών τα οποία προκλήθηκαν από κτυπήματα με θλον όργανο. Επίσης παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο εξεταστής της υπόθεσης είπε ακόμα ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ο 57χρονος είχε προβληματική σχέση με το θύμα, και οι δύο χαρακτηρίστηκαν από φιλικά τους πρόσωπα ως εθισμένοι στο αλκοόλ με συχνούς τσακωμούς, με αποτέλεσμα ο 57χρονος να κτυπά τη γυναίκα. Υπάρχει ακόμα μαρτυρία ότι χθες τη νύκτα και οι δύο ύποπτοι τσακώνονταν με το θύμα στη μέση του δρόμου και την τραβούσαν βίαια από τα χέρια.

Ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου σημείωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 40 καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων και του θύματος, θα γίνουν εξετάσεις σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που εντοπίστηκαν σε καταστήματα λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου διαπράχθηκε ο φόνος, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις προσώπων, θα γίνει ψυχολογική εξέταση-εκτίμηση των δύο υπόπτων από κυβερνητικό ψυχίατρο, θα εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνα των δύο υπόπτων και του θύματος, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις σε όλα τα τεκμήρια, 30 μέχρι τώρα τον αριθμό, της υπόθεσης, ενώ θα ληφθούν λεπτομερείς καταθέσεις από τους 2 υπόπτους για να διευκρινιστούν ασάφειες και αντιφάσεις που προκύπτουν από τις πρώτες τους καταθέσεις.

Η δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων για οκτώ ημέρες, οι δύο δεν έφεραν ένσταση, με τον 46χρονο να αναφέρει ότι στις 16 Σεπτεμβρίου πρέπει να πάει για να υπογράψει άνεργος, ενώ ζήτησαν και οι δύο όπως τους δοθούν ρούχα για να έχουν μαζί τους.

Νωρίτερα:

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα, ύποπτα για τη στυγερή δολοφονία της 56χρονης, που βρέθηκε σήμερα σε λίμνη αίματος σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, φόρεσε η Αστυνομία.

Η γυναίκα 56 χρόνων βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι του δωματίου ομοεθνή της ηλικίας 57 ετών, στο διαμέρισμα που αυτός διέμενε στην συμβολή των Οδών Ονησίλλου και Γεωργίου & Κατώλη, στην περιοχή Καλιφάτζια, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.

Η άτυχη γυναίκα που διέμενε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή, εντοπίστηκε στο κρεβάτι του 57χρονου Ρουμάνου, ο οποίος και ενημέρωσε λίγο πριν το μεσημέρι την Αστυνομία για την ύπαρξη του πτώματος. Στην ίδια περιοχή διαμένουν αρκετοί άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία οι οποίες, σύμφωνα με τους γείτονες εργάζονται σε διάφορα κλαμπ της Λάρνακας.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα διενεργήσαμε αυτοψία σε διαμέρισμα στη Λάρνακα όπου ανευρέθηκε νεκρή μία αλλοδαπή η οποία έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος της».

Πρόκειται, συνέχισε «για εγκληματική ενέργεια και τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή» που θα διενεργηθεί αργότερα σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα φέρει τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος της, δηλαδή χέρια, πόδια και κεφάλι, υπάρχουν στο κορμί της μώλωπες, μαχαιριές και άλλα κτυπήματα που έγιναν από διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων σκεπάρνι, σφυρί και ξύλα. Η νεκροψία αναμένεται να καταδείξει ποιά από τα τραύματα που είχε στο σώμα της η γυναίκα είναι παλαιά και ποιό ήταν τελικά το τραύμα που επέφερε το θάνατο.

Ηδη στον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας καταθέτουν δύο άνδρες από τη Ρουμανία ηλικίας 57 και 47 χρόνων οι οποίοι ωστόσο δίνουν διάφορες εκδοχές γύρω από το περιστατικό. Αυτό που ανέφεραν στην Αστυνομία ήταν πως γνώριζαν τη γυναίκα και ότι αρκετά συχνά έπιναν μαζί της ποτά.

Σύμφωνα με τους γείτονες η 56χρονη η οποία στη Ρουμανία εργαζόταν ως γυμνάστρια, κυκλοφορούσε μονίμως με τα ίδια ρούχα και σχεδόν πάντα ήταν μεθυσμένη, ενώ καθημερινά κάποιος της έδινε φαγητό.

Σημειώνεται ότι αρκετοί γείτονες είδαν γύρω στις 3 σήμερα τα ξημερώματα να σέρνουν στο δρόμο και να χτυπούν την άτυχη 56χρονη από το σπίτι όπου διέμενε, για να την πάνε στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε νεκρή από τους δύο Ρουμάνους ηλικίας 57 και 46 χρόνων και από μία γυναίκα. Η γυναίκα έχει εξαφανιστεί από το πρωί, η Αστυνομία δήλωσε πως δεν καταζητεί καμία γυναίκα και ότι εν καιρώ θα κληθεί η εν λόγω Ρουμάνα για να δώσει κατάθεση.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου