Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έκκληση να βάλουν το χέρι στην καρδιά για δημιουργία Ογκολογικών στα Γενικά Νοσοκομεία – 112 μέρες απεργίας έξω από το Προεδρικό - (VIDEO)

Διαμαρτύρονται για την αναβολή στη δημιουργία κρατικών ακτινοθεραπευτικών κέντρων σε Λευκωσία και Λεμεσό, μέλη του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών ΕΛΑΖΩ, ενώ σήμερα συμπληρώνονται 112 μέρες από την έναρξη της επ’ αόριστον απεργίας που τηρούν έξω από το Προεδρικό.


Έκκληση προς όλους εκείνους που εναντιώνονται στη δημιουργία από το κράτος των Ογκολογικών Κέντρων στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, να βάλουν το ένα χέρι στην καρδιά και να ενώσουν το άλλο με το σύνδεσμο καρκινοπαθών ΕΛΑ-ΖΩ σε ένα κοινό αγώνα για το καλό των καρκινοπαθών, κάνουν με ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συνδέσμου Χρίστος Ανδρέου και Γιώργος Νικολάου, αντίστοιχα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σήμερα είναι η 112η μέρα που ο Πρόεδρος του ΕΛΑ-ΖΩ απεργεί έξω από το Προεδρικό διεκδικώντας τη δημιουργία κρατικού ακτινοθεραπευτικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με τη στρατηγική για το καρκίνο που ψήφισε η Βουλή το 2009.

"Χρειάζεται άραγε τόσος πόνος, τόσοι αγώνες και θυσίες για να επιτύχει ο άνθρωπος τα αυτονόητα; Θέτουμε αυτό το ερώτημα από αφορμή τις πολύχρονες περιπέτειες δημιουργίας πλήρους Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αλλά και στη Λεμεσό", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απευθυνόμαστε, προστίθεται, " σ’ αυτούς που ακατάπαυστα πολεμούν για να αποτρέψουν αυτή την προσπάθεια, όταν μάλιστα το Υπουργείο Υγείας ετοίμασε κοινό πακέτο ανέγερσης και των δύο Ακτινοθεραπευτικών, με το ίδιο περίπου κόστος που θα απαιτείτο… ΜΟΝΟ… για την ανέγερση του ενός, εκείνου της Λεμεσού, μάλιστα χωρίς μείωση του εξοπλισμού".

Οπως αναφέρεται, "από αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί ο καθένας να διερωτηθεί για τα πραγματικά κίνητρα εκείνων που αντιτίθενται στην ανέγερση και των δύο Ογκολογικών συγχρόνως και που προβάλλουν συνεχώς και νέα προσκόμματα παρά τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλής και Υπουργείου Υγείας".

"Τα δικά μας κίνητρα, είναι αυταπόδεικτο, είναι η αγάπη προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ευαισθητοποιημένοι και μέσα από μια προσωπική τραγωδία του καθενός μας ξεχωριστά, αλλά και το τάμα προς αγαπημένα μας πρόσωπα, ότι δεν θα αφήνουμε πια να φεύγουν από τη ζωή άλλοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον καρκίνο και ότι στο εξής θα τυγχάνουν των υψηλότερων δυνατών ιατρικών υπηρεσιών", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του συνδέσμου ΕΛΑ-ΖΩ στο newsit.com.cy την πρώτη μέρα της επ’ αόριστον απεργίας.


Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου