Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τα €9,5δις του ΕLA στο επίκεντρο συνάντησης Αναστασιάδη – Ντράγκι

-Ασήκωτο φορτίο για Τρ. Κύπρου ο ELA Λαϊκής
-Σημείο αναφοράς και η αναδιάρθρωση της Τρ. Κύπρου
-Χρήστος Στυλιανίδης: Θα συζητηθούν και εξειδικευμένα θέματα

Τα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, με αιχμή του δόρατος αυτά της Τρ. Κύπρου και ο δανεισμός από το Εκτάτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA) θα τεθούν επί τάπητος στην τετ α τετ συνάντηση του πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη.

Σε σημερινές δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι στη συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα.

Παράλληλα εξήγησε ότι θα αναζητηθούν τρόποι για να βοηθηθεί ο τραπεζικός τομέας να επανέλθει στην ομαλότητα και να αποκτήσει ξανά το κύρος του, ως η κατεξοχήν κινητήρια δύναμη της κυπριακής οικονομίας.

Σύμφωνα επίσης με έγκυρες πληροφορίες του newsit.com.cy ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει στο τραπέζι και το θέμα του ELA, της Λαϊκής ύψους €9,5 δις περίπου το οποίο φορτώθηκε η Τρ. Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να ζητήσει από την ΕΚΤ στήριξη για το πώς θα χειριστεί το θέμα του ELA, με τρόπο που να μην απειλείται η βιωσιμότητα της τράπεζας.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο τραπέζι θα τεθούν και διάφορα άλλα εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γενικότερα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ρεπορτάζ; Ηρώ Ευθυμίου

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου