Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook και πώς να τον αποφύγετε

Σας έρχονται στο Facebook μηνύματα με βίντεο από κάποιον φίλο; ΠΡΟΣΕΧΕ! Ενδέχεται να είναι ο νέος ιός που «χτυπά» το δημοφιλές δίκτυο από το βράδυ της Κυριακής και προσβάλλει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές!

Ο ιός εξαπλώνεται μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων, αφού στο inbox καταφτάνει ένα βίντεο με τη φωτογραφία προφίλ του φίλου σου. Μόνο που δεν πρόκειται για μήνυμα που σου έστειλαν, αλλά για κακόβουλο λογισμικό.

Το παν είναι να ΜΗΝ ανοίξεις το link με το βίντεο, οπότε διέγραψε το μήνυμα!

Σε περίπτωση που την «πάτησες», υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τον ιό, βγάζοντας τα pop-up ads από τον Internet Explorer, το Firefox και το Google Chrome.

Αναλυτικά:

- Ιnternet Explorer: πήγαινε Internet Options/ Επιλογές Internet και επίλεξε Advanced/ Για Προχωρημένους. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνε κλικ στο Delete Personal Settings/ Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων και μετά στο Reset.

- Google Chrome: πήγαινε στο Settings/ Ρυθμίσεις και επίλεξε Extensions/ Επεκτάσεις. Εκεί θα πρέπει να διαγράψεις τα RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extension (επέκταση) δεν γνωρίζεις.

- Firefox: πήγαινε Help/ Βοήθεα και μετά Troubleshooting Information. Κάνε κλικ στο Reset Firefox και αποθήκευσε τις αλλαγές.

sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου