Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καρκίνος στον εγκέφαλο. Μια νόσος που δεν «χτυπάει» μόνο τους ανθρώπους. Με αυτή ήρθε αντιμέτωπη και η Μπιάνκα, αυτό το όμορφο λευκό σκυλάκι που στα έντεκα του χρόνια έμελλε να δώσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Από την ημέρα που γεννήθηκε, στο νησί της Ικαρίας, ήταν πολύ δυνατή, πρόσχαρη, ανεξάρτητη, ακούραστη, όλο τρέξιμο και παιχνίδι, πάντα πολύ ευγενής και καλόκαρδη. Όλα αυτά μέχρι τον Μάιο 2014, οπότε άρχισε σιγά- σιγά να αλλάζει διάθεση, με εκνευρισμό, επιθετικότητα, τάση να σπάει πράγματα...
(ΦΩΤΟ αριστερά: Οι κτηνίατροι Ειρήνη Μαυράκη και Ελεάνα Σούλτου που βοήθησαν στην επέμβαση)

Η ιδιοκτήτριά του, νευρολόγος στο επάγγελμα, είχε δύο εναλλακτικές λύσεις: Είτε να υποβάλει το τετράποδο σε επέμβαση, είτε να του κάνει ευθανασία.
Επέλεξε το πρώτο καθώς το δέσιμό μαζί της είναι πολύ μεγάλο και δεν ήθελε να τη χάσει. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο ο Δρ. Μιχάλης Κατσιμπούλας, κτηνίατρος του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων, ο οποίος της αφαίρεσε τον κακοήθη όγκο με επιτυχία και μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο κ. Κατσιμπούλας μίλησε στo star.gr για αυτό το σημαντικό εγχείρημα.

«Στην Ελλάδα είναι η πρώτη προσπάθεια από όσο ξέρω. Τουλάχιστον μπορεί να το έχει κάνει κάποιος και να μην έχει δημοσιευτεί. Στο εξωτερικό είναι κάτι που γίνεται αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό» ανέφερε ο κ. Κατσιμπούλας στο star.gr και εξήγησε:

«Aυτός ο όγκος λέγεται μηνιγγίωμα εγκεφάλου γιατί είχε ως αφετηρία τη σκληρή μήνιγγα του εγκεφάλου. Η μήνιγγα είναι ουσιαστικά ένας υμένας που περιβάλλει τον εγκέφαλο και τον κρατάει σταθερό και αυτό μπορεί να κάνει καρκίνο. Αυτός πίεζε τον εγκέφαλο προς τα μέσα με αποτέλεσμα το ζώο να έχει έντονα νευρολογικά συμπτώματα»

showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου