Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στην Ιταλία

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

Οι περίπου 300 διαδηλωτές -φοιτητές, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών κινημάτων- προσπάθησαν να προσεγγίσουν μια επιχείρηση την οποία επισκεπτόταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσκεκλημένος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία αμφισβήτησης του Ρέντσι είχε προγραμματισθεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάσει της άδειας της τοπικής διεύθυνσης της αστυνομίας. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την βιομηχανία, άρχισαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, οι δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση των γκλομπ τους.

Στις σημερινές συμπλοκές, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τραυματίσθηκαν ένας καραμπινιέρος και ένας αστυνομικός.

Κατά την παρέμβασή του ενώπιον των ιταλών βιομηχάνων, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έμμεσα στις συγκρούσεις υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει σχέδιο που θέλει να διχάσει τον χώρο της εργασίας» και ότι «αν κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση μπορούν να το κάνουν με άλλο τρόπο, χωρίς να εκμεταλλευθούν τον πόνο των ανέργων».

sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου