Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δημοσίευμα βόμβα της Daily Mail – Κλεμμένα οχήματα πολυτελείας στην Κύπρο από τη Βρετανία

Συμμορίες κλέβουν αυτοκίνητα πολυτελείας από τα γκαράζ πλούσιων σπιτιών, σε λιγότερο από 60 λεπτά. Σύμφωνα με την έγκυρη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι οργανωμένοι εγκληματίες βάζουν στο μάτι οχήματα τύπου BMW, Range Rover, Audi και φορτηγά, τα οποία εισάγουν στην Κύπρο, την Αφρική, τις ΗΠΑ και την Μαλαισία.

Οι δράστες αρπάζουν τα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι κλέφτες δεν χρειάζονται ούτε καν να χρησιμοποιήσουν κλειδιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διεθνής εκστρατεία, της οποίας ηγείται η Διεθνής Εγκληματολογική Υπηρεσία και τα τελωνεία στις χώρες στις οποίες εισάγονται τα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς, με την άφιξη του στα λιμάνια.





18 από τα ανευρεθέντα οχήματα, είχαν κλαπεί από διαφορετικές διευθύνσεις σε περιοχές του Λονδίνου, Σάρεϋ, Χέρτφοτσιάϊαρ, τη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ κάποια σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κατέληξαν στην Κύπρο, την Αφρική, τις ΗΠΑ και την Μαλαισία.

Σε κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια τα οχήματα ήταν κρυμμένα πίσω από ρούχα και άλλα καταναλωτικά αγαθά, ή γυψοσανίδες.



Ανάμεσα στα ανευρεθέντα, ήταν και ένα κοντέινερ γεμάτο με κλεμμένα εξαρτήματα από 29 τουλάχιστον BMW.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποια εγκληματικά δίκτυα έχουν αρχίσει να πληρώνουν για την αποστολή ακόμη και μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία μεταφέρονται μέσω των κλεμμένων αυτοκινήτων.

H εξαγωγή και πώληση κλεμμένων οχημάτων στη μαύρη αγορά είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση για τις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς επίσης και για την αποφυγή καταβολής του φόρου, ή εισαγωγικών δασμών.



Αυτό το είδος του εγκλήματος δεν επηρεάζει μόνο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αλλά και τους κατασκευαστές, τις ασφαλιστικές εταιρείες και των οχήματα που σχετίζονται με επιχειρήσεις, όπως εταιρείες ενοικίασης και γκαράζ.

Πέρυσι 90.000 οχήματα είχαν κλαπεί στη Βρετανία και οι αρχές πιστεύουν, ότι πολλά από αυτά έχουν εξαχθεί.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να κλέψουν τα οχήματα περιλαμβάνουν hacking εποχούμενων συστημάτων πληροφορικής, κλειδιά τα οποία κλάπηκαν κατά τη διάρκεια διαρρήξεων, ή με τη χρήση πλαστών εγγράφων μίσθωσης οχημάτων.

Ακόμη οι συμμορίες μπορεί να σπάσουν σε ένα αυτοκίνητο και να προγραμματίσουν ένα νέο ηλεκτρονικό κλειδί.

Οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι κλέφτες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό υπολογιστών για να αναλάβει τα συστήματα του οχήματος μέσω δορυφόρου, δίνοντας εντολές για να ξεκλειδώσουν από μεγάλη απόσταση.

Πολλές συσκευές μπορούν να αγοραστούν φθηνά από δικτυακούς ιστότοπους που βασίζονται στη Βουλγαρία, ενώ η αγορά συνοδεύεται από ένα βίντεο tutorial.

Πηγή: www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου