Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ-ΠΑΡΙ: 0-1

Κρίμα κι άδικο

«Έσπασε» λίγο πριν το τέλος ο πολύ καλός ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμαίν. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κρατούσε καλά το μηδέν στην άμυνά της, δεν επέτρεπε στους αντίπαλους να δημιουργήσουν σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο η κλάση του Καβάνι έκανε τη διαφορά καθώς στο 87’ κατάφερε με όμορφο τρόπο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ φέτος στην Ευρώπη, που κρίνεται άδικη καθώς η ομάδα της Λευκωσίας σε κανένα σημείο δεν έδειξε να φοβάται την Παρί και μάλιστα μπορούσε να κερδίσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

Α’ Μέρος

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικός στο 1ο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη άγγιξε το τέλειο και είδε στα μάτια την Παρί. Έβγαιναν πολύ σωστά οι αλληλοκαλύψεις των «γαλαζοκιτρίνων» και δεν επέτρεψαν στους Γάλλους να παίξουν σε ανοικτό γήπεδο. Η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό όμως ο Σιρίγκου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σέρινταν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή όμως δεν απείλησαν σοβαρά την εστία του Πάρντο.
Στο 20’ ο Παστόρε έκανε το σουτ όμως ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ απόκρουσε σταθερά. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστικός και δεν σταμάτησε να σπρώχνει την ομάδα του ούτε λεπτό. Στο 42ο λεπτό ο Μαντούκα μετά από ένα όμορφο συνδυασμό που έκανε με το Βινίσιους έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε και βγήκε σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Β’ Μέρος

Μπήκε πιο καλά η Παρί στο 2ο ημίχρονο και προσπάθησε να κλείσει τον ΑΠΟΕΛ στα καρέ του. Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση των Γάλλων στο 1ο 10λεπτο της επανάληψης. Στο 58’ η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μαντούκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκόμες έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα όμως ο Νταβίντ Λουίζ σαν από μηχανής θεός απόκρουσε τη μπάλα με το κεφάλι πριν περάσει τη γραμμή τέρματος. Στο 67’ ο Σέρινταν σέρβιρε στο Μοράις ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σιρίγκου. Στο 68’ ο Μόουρα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Δυστυχώς και ενώ φαινόταν από την εξέλιξη του αγώνα πως δύσκολα το ΑΠΟΕΛ θα δεχόταν γκολ, ο Καβάνι είχε διαφορετική γνώμη. Ο Μπαεμπέκ κατέβασε όμορφα με το στήθος στον Καβάνι, ο ίδιος ελευθερώθηκε όμορφα και με το ιδανικό τελείωμα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το 0-1 δεν έμελλε να αλλάξει καθώς δεν υπήρχε και ο ανάλογος χρόνος. Ο ΑΠΟΕΛ με την ήττα του παρέμεινε στον έναν βαθμό ενώ η Παρί με 7 προηγείται στην βαθμολογία:

1. Παρί 7
2. Μπαρτσελόνα 6
3. Άγιαξ 2
4. ΑΠΟΕΛ 1

Τελικό σκορ: 0-1
Σκόρερ: Καβάνι 87’
Κίτρινες:-
Κόκκινες:-

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αντωνιάδης (41’ Ρίισε), Σέρτζιο,Γκιγιέρμε, Καρλάο, Μοράις (80’ Ντε Βινσέντι), Βινίσιους, Γκόμες, Εφραίμ, Μαντούκα, Σέρινταν (67’ Τζεμπούρ)

Παρί: Σιρίγου, Φαν Ντερ Βιλ, Λουίζ, Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (70’ Μπαεμπέκ), Λούκας (89’ Σαντόμ), Παστόρε (70’ Καμπάιγ), Καβάνι

Πηγή: www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου