Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

"Σκληρές αποφάσεις από Αναστασιάδη" - Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, η αντίδραση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις τρεις υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων με κατηγορούμενους επιφανείς πολίτες και η επιλογή του Josef Ackermann για την προεδρία του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.


Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Σκληρές αποφάσεις από Αναστασιάδη" γράφει ότι κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημιουργεί η ευθεία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και επίκειται η ανακοίνωση μέτρων αντίδρασης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι πρόταση για το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου κατάρτισε ο μεγαλομέτοχος W. Ross, με πρόεδρο τον J. Ackermann, ο οποίος διετέλεσε CEO της Deutsche Bank. Αλλού γράφει ότι όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα περνούν από τεχνικό έλεγχο (το γνωστό MOT), καταβάλλοντας και τα σχετικά τέλη.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Σε τουρκικό κλοιό η ΑΟΖ της Κύπρου" γράφει ότι τουρκικά πολεμικά σκάφη έχουν θέσει σε κλοιό την κυπριακή ΑΟΖ και μπαινοβγαίνουν στα κυπριακά οικόπεδα, παρενοχλώντας τις δραστηριότητες της ENI στον "Ονασαγόρα". Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι κόκκινο, με αφορμή και τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, κτυπά ο προβληματισμός στα ανώτατα κυβερνητικά δώματα σε σχέση με τη διαπιστωθείσα, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, ανάγκη για ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με πλωτά μέσα που θα θωρακίσουν την ασφάλεια και τον έλεγχο της ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι υψώθηκε η σημαία των τζιχαντιστών στο Κομπανί.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Ο Ρος ανοίγει τα χαρτιά του" φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του νέου αφεντικού της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπορ Ρος, αμέσως μετά από τις χθεσινές ανακοινώσεις για τις ριζικές αλλαγές που σχεδιάζει στη διοίκηση της τράπεζας, στην οποία δηλώνει ότι η επένδυση στην Τράπεζα Κύπρου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και στον τραπεζικό τομέα. Αλλού γράφει ότι ως σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη θεωρεί η Λευκωσία την απόφαση της Άγκυρας να διενεργήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι σε νέα επ' αόριστον παράταση μπήκε η διαδικασία για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Τεντώνει το σχοινί και προκαλεί η Άγκυρα" γράφει ότι με μέτρα σε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό επίπεδο ετοιμάζεται να απαντήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προκλητική στάση της Άγκυρας με την οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και τεντώνει το σχοινί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην Κύπρο αποτυπώνεται με τα πιο μελανά χρώματα στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες. Αλλού γράφει ότι "η ...επανάσταση της Ζέτας" μείωσε τους δικαιούχους ΕΕΕ, προσθέτοντας ότι κομμένο το επίδομα για 19.500 συνταξιούχους και λήπτες δημοσίου βοηθήματος, αφού δεν υπέβαλαν αίτηση.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο "Οι τουρκικές κινήσεις απειλούν τις συνομιλίες" αναφέρεται στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των Κούρδων έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι ο κλεμμένος πίνακας του Ντεγκά βρίσκεται ακόμα στην Κύπρο, ενώ παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 55χρονος Ρώσος επιχειρηματίας Σεργκέι Τιουλένεφ, ο οποίος καταζητείτο τις ως ύποπτος για την κλοπή του πίνακα.

- Source : http://www.tothemaonline.com/

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου