Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Ο ηγέτης Καρλάο και οι άλλοι...

Αν υπάρχει και κάτι αρνητικό από τον εντυπωσιακό μέχρι τώρα φετινό ΑΠΟΕΛ, αυτό είναι η έκδηλα αργοπορημένη προσαρμογή των περισσότερων φετινών μετεγγραφικών αποκτημάτων. Είναι γεγονός ότι οι πλείστοι δεν πρόσφεραν για την ώρα κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια, για κάποιους οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες και για ορισμένους άλλους όχι. 
 
Από τις οκτώ μετεγγραφές που έκαναν το καλοκαίρι οι πρωταθλητές, μόνο ο Καρλάο δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες του κόσμου, της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης. Ο Βραζιλιάνος, αφού χρειάστηκε 1-2 παιγνίδια στην προκριματική φάση για να προσαρμοστεί εξελίχθηκε σε ηγέτη, με κορυφαίες εμφανίσεις κόντρα σε Μπάρσα και Άγιαξ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι για διαφορετικούς λόγους δεν πρόσφεραν ακόμα. Για παράδειγμα οι Ρίσε, Τζιμπούρ και Παπάζογλου έχασαν την προετοιμασία, αγωνίστηκαν μεν σε ορισμένα παιγνίδια, αλλά παρουσιάζονται ακόμη ανέτοιμοι και ενώ οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ είναι συνεχόμενοι. Οι δύο τελευταίοι αντιμετώπισαν και προβλήματα από τραυματισμούς, γεγονός που τους άφησε ακόμα πιο πίσω.

Ο Άλεξ Κωνσταντίνου, επίσης, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να έχει μηδενική συμμετοχή.

Ο Γιώργος Εφραίμ άρχισε να μπαίνει σιγά-σιγά στους ρυθμούς της ομάδας, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί για την ώρα, ούτε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Οι προσδοκίες για τον παίκτη αυτόν ήταν, και παραμένουν, υψηλές.

Ο Νικόλας Ιωάννου, παρόλο που στην προετοιμασία και στα φιλικά παιγνίδια άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ελάχιστο χρόνο συμμετοχής έχει σε επίσημα παιγνίδια.
Τέλος, υπάρχει και ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος όμως γνωρίζει το περιβάλλον. Ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο περυσινό εξάμηνο που αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού. Ο Αργεντινός φέτος έχει σκαμπανεβάσματα και δεν έκανε ακόμη το μεγάλο παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα περιμένουν αντίστοιχες εμφανίσεις με τις περυσινές, που θάμπωσαν τους πάντες και οδήγησαν τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να κάνει την υπέρβαση, προκειμένου να εξασφαλίσει και φέτος την παρουσία του στην ομάδα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ, με κυρίως τους περυσινούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, έχει υλοποιήσει τον μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο και δείχνει ικανός να πανηγυρίσει τον 3ο σερί τίτλο πρωταθλήματος. Αν καταφέρουν και οι νέοι ποδοσφαιριστές και κυρίως οι ακριβοπληρωμένοι Ρίσε και Τζιμπούρ, αλλά και ο Εφραίμ (που όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους) να δώσουν το κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου που μόλις πρόσφατα άρχισε, τότε ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει να φοβάται τίποτα. Κάτι που είπε έμμεσα ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άγιαξ: «Έχουν χάσει την προετοιμασία και κυνηγούν τον χρόνο. Γι' αυτό βγήκαν προβλήματα. Όταν ανεβούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, θα είμαστε μια ομάδα με καλές λύσεις».

Το ότι για την ώρα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, είναι κάτι που συζητιέται μεταξύ των φιλάθλων.

Τη δεδομένη στιγμή στον ΑΠΟΕΛ περιμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα της Δευτέρας με τον Οθέλλο, καθώς ακολουθεί διακοπή λόγω εθνικών ομάδων και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν από το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του τελευταίου δεκαπενθημέρου. Όμως, θέλουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις υποχρεώσεις τους νικώντας τη Δευτέρα τον Οθέλλο, προκειμένου να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή, έχοντας μοναδικές βαθμολογικές απώλειες στο ματς με την ΑΕΛ.

Source : www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου