Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Αποφασισμένη να στείλει σκάφος στο οικόπεδο 9

"Ανησυχητική εξέλιξη" χαρακτηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σημειώνει πως η κρατική Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου είναι αποφασισμένη να στείλει σκάφος στην περιοχή για σεισμικές έρευνες και πως αναλόγως των αποτελεσμάτων προνοείται επίσης η αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή.

Το λεγόμενο υπουργείο υποστηρίζει επίσης πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως οι έρευνες αυτές διεξάγονται στην περιοχή για την οποία δόθηκε "άδεια" για έρευνες από το ψευδοκράτος στην κρατική Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου.

Ψευδοκράτος: Συνδέει ΜΟΕ με ενεργειακά


Οπως αναφέρεται, δεν είναι δυνατό να κατανοήσουν πώς ενώ επιμένει σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η ελληνοκυπριακή πλευρά τηρεί αυτή τη στάση, η οποία, όπως αναφέρει το λεγόμενο υπουργείο "βλάπτει την εμπιστοσύνη".

Χαρακτηρίζοντας "προκλητική" την έναρξη των ερευνητικών εργασιών στο οικόπεδο 9 και την υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο, που αφορά τα ενεργειακά αποθέματα, το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει πως φαίνεται πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει θέληση για λύση και πως θα συνεχιστούν οι πολιτικές με τις οποίες αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Μονομερείς οι προσπάθειες εξερεύνησης φυσικών πόρων"

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα θα συνεχίσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει πως αντί των "μονομερών" προσπαθειών εξερεύνησης, ανόρυξης και διαχείρισης των φυσικών πόρων, τέτοιες δραστηριότητες θα έπρεπε να γίνονται με αμοιβαία συνεργασία, μέχρι την εξεύρεση λύσης.

Κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει τέτοιες "μονομερείς" δραστηριότητες και πρόσθεσε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένει από την ελληνοκυπριακή ηγεσία να δώσει έμφαση στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Source : www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου