Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία φωτιά: Αφήνουν ελεύθερο για τρίτη φορά άτομο που κακοποίησε ανήλικους! Διαμένει δίπλα σε σχολείο

Το εν λόγω άτομο είναι η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος ενώ διαμένει πολύ κοντά σε σχολείο αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η Αστυνομία όφειλε και θα μπορούσε να λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία κυρίως των ανηλίκων οι οποίοι φοιτούν στο σχολείο που γειτνιάζει με το σπίτι του, πράγμα που δεν έγινε. Είναι αδιανόητο να αφήνονται στην τύχη τόσο σοβαρά ζητήματα ιδιαίτερα που αφορούν στην ασφάλεια παιδιών, καταγγέλλοντας ότι άτομο το οποίο έχει συλληφθεί κατ΄επανάληψη για αδικήματα κατά ανηλίκων έχει αφεθεί ελεύθερος, από τις αστυνομικές αρχές μέχρις ότου συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Μάλιστα, τονίζει, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος

Διαβάστε την ανακοίνωση της

Πληροφορηθήκαμε πως άτομο το οποίο έχει συλληφθεί κατ΄επανάληψη για αδικήματα κατά ανηλίκων έχει αφεθεί ελεύθερος, από τις αστυνομικές αρχές μέχρις ότου συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Το εν λόγω άτομο είναι η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος ενώ διαμένει πολύ κοντά σε σχολείο. Ακόμα και αν το αδίκημα είχε προηγηθεί της ψήφισης του νόμου περί της Ποινικοποίησης Ορισμένων Σεξουαλικών Αδικημάτων κατά Ανηλίκων και της Εποπτείας των Σεξουαλικά Αδικοπραγούντων κατά Ανηλίκων Νόμος του 2014», η αστυνομία όφειλε και θα μπορούσε να λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία κυρίως των ανηλίκων οι οποίοι φοιτούν στο σχολείο που γειτνιάζει με το σπίτι του, πράγμα που δεν έγινε. Είναι αδιανόητο να αφήνονται στην τύχη τόσο σοβαρά ζητήματα ιδιαίτερα που αφορούν στην ασφάλεια παιδιών.

Επιπρόσθετα με αφορμή το περιστατικό το οποίο καταγγείλαμε στην αστυνομία όπου καταδικασθείς σε εξωιδρυματική απασχόληση, ο οποίος αποφυλακίζεται τον ερχόμενο Δεκέμβρη, παρενόχλησε το θύμα του μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ζητήσαμε απο τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών με γραπτή επιστολή μας όπως κληθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης να μας ενημερωσει πως υλοποιούνται οι πρόνοιες του νομου που ψήφισε η Βουλή κυρίως σε σχέση με την Αρχή Εποπτείας. Η συνεδρίαση είχε αρχικά οριστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου .

Πηγή: www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου