Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Συντρέχει λόγος ανησυχίας;

Σε άλλες εποχές, όχι ιδιαίτερα μακρινές, η συγκομιδή τριών βαθμών σε τέσσερις αγωνιστικές θα είχε δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα. Ιδίως αν η ομάδα είχε ηττηθεί, όπως συμβαίνει στην τρέχουσα περίοδο, σε τρία ντέρμπι. Η μουρμούρα κατά των παικτών, η αμφισβήτηση του προπονητή, η κριτική στη διοίκηση θα ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Μετά τις πρώτες τέσσερις στροφές του νέου πρωταθλήματος η Ανόρθωση είναι πλασαρισμένη στη δέκατη θέση (πάνω μόνον από την Αγία Νάπα και τη Δόξα), όμως ουδείς βάλλει κατά των ποδοσφαιριστών, αμφισβητεί τον Πάους ή μέμφεται τη διοίκηση Πουλλαΐδη. Τι έχει συμβεί; Χαμήλωσε τόσο πολύ και τόσο απότομα ο πήχης των προσδοκιών και των απαιτήσεων; Ακολουθούν τόσο εξαιρετική επικοινωνιακή πολιτική στην «Κυρία»; Συντελείται ενορχηστρωμένη προσπάθεια των Μ.Μ.Ε. να εμφανίσουν το μαύρο άσπρο;

Τίποτε απ’ όλα αυτά. Ο κόσμος (με το κατά κανόνα αλάθητο ένστικτο και κριτήριό του) συμπαραστέκεται και χειροκροτεί ακόμη και μετά από ήττες, διότι εισπράττει το προφανές: μια ειλικρινή και έντιμη προσπάθεια που έχει δείξει ήδη την προοπτική της. Οι αριθμοί είναι ο επιστημονικότερος τρόπος να πει κάποιος ψέματα, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.

Ομόνοια και ΑΕΛ, δύο ομάδες που επίσης προχώρησαν σε πολυάριθμες αλλαγές στα ρόστερ τους (κι επιπροσθέτως έπαιξαν και στην Ευρώπη), έχουν αυτή τη στιγμή παραπάνω βαθμούς από την Ανόρθωση. Παίζουν καλύτερη μπάλα ή αφήνουν περισσότερες υποσχέσεις με τις εμφανίσεις τους απ’ ό,τι η «Κυρία»; Δύσκολο να το υποστηρίξει κάποιος…

Η ομάδα του Αντρέ Πάους παίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα σωστό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της ξέρουν (απόρροια της δουλειάς στις προπονήσεις) πού, πώς, πότε και πόσο πρέπει να κινηθούν -τόσο με όσο και χωρίς την μπάλα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και σε αυτόν τον τομέα η Ανόρθωση είναι πιο μπροστά από τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας. Γι’ αυτό άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι παράγει τόσες φάσεις και είναι εξαιρετικά ευχάριστη στην παρακολούθηση.

Η «Κυρία» δεν έχει πρόβλημα ουσίας ή αποτελεσματικότητας. Η θέση της είναι απόρροια συγκυριών: δεν είχε ολοκληρώσει έγκαιρα την ενίσχυσή της και το γεμάτο ντέρμπι ξεκίνημα τη βρήκε υποχρεωμένη ν’ αλλάζει διαρκώς την ενδεκάδα της. Για μια ομάδα που τώρα χτίζεται ήταν αναμενόμενες οι απώλειες βαθμών σ’ αυτή τη διαδικασία, έστω κι αν με λίγη τύχη παραπάνω ο σύλλογος της Αμμοχώστου θα μπορούσε άνετα να έχει και διπλάσιους πόντους.
Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, τίποτε δεν έχει χαθεί. Ο Πάους δουλεύει πλέον με όλο το ρόστερ, το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό και με συνέχιση της δουλειάς στον ίδιο ρυθμό είναι απλώς θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα. Η άκρως δουλεμένη Ανόρθωση του ορθολογικού ποδοσφαίρου δεν χρειάζεται ν’ ανησυχεί. Τουναντίον: μόλις αρχίσει να δρέπει τους καρπούς των κόπων της, οι ανταγωνιστές της -και δη όσοι τώρα συλλέγουν βαθμούς με φυματικές εμφανίσεις- θα έχουν πολύ περισσότερους λόγους ν’ ανησυχούν.
Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου