Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Στη Βουλή τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις ακινήτων

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για γεφυρωθούν οι διαφορές και να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να ψηφιστούν στο τέλος του μήνα τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις ακινήτων. Την Παρασκευή θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ων νομοσχεδίων.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών εργάζονταν για να ενσωματώσουν στα κυβερνητικά νομοσχέδια μερικές εκ των κομματικών εισηγήσεων και εντός της ημέρας θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, ώστε να οριστεί το εντατικό πρόγραμμα συνεδριάσεων της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Σ’ αυτή θα διαφανεί κατά πόσο οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες ήταν αρκετές για να διαμορφώσουν ένα ελάχιστο κλίμα συναίνεσης. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, κατά τις κρίσιμες συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών οργάνων να παρουσιαστούν προτεινόμενες τροπολογίες από τα κόμματα επί της βασικής νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν ήδη διαμηνύσει ότι τα παράλληλα νομοσχέδια είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά απαιτείται αλλαγή και του βασικού νόμου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Δικλίδα ασφαλείας στα νομοσχέδια

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» στα νομοσχέδια θα ενσωματωθεί υιοθέτηση δικλίδας ασφαλείας, ώστε οι όποιοι τρίτοι αγοράζουν από τις τράπεζες δάνεια, να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, όπως οι τράπεζες, πριν να προχωρήσουν σε εκποιήσεις.

Επίσης, θα καταγραφούν και υιοθετηθούν πολύ αυστηρά κριτήρια για το πότε οι τράπεζες θα μπορούν να λαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση κακών δανειοληπτών, αλλά και να εξασφαλίζουν δικαστικά διατάγματα για κατάσχεση και πώληση περιουσιακών τους στοιχείων.

Θα τεθούν, ακόμη, αυστηρά κριτήρια για το πότε και πώς τα τραπεζικά ιδρύματα θα μπορούν να δεσμεύουν έναντι της αποπληρωμής δανείου, τα εισοδήματα δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν πτωχεύσει.


- Source : www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου