Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Το Κτηματολόγιο έκοψε κι έραψε... - Οι πολίτες θα πληρώσουν τη νύφη

Λευκωσία: Σωρεία παραπόνων από κατοίκους της υπαίθρου, ότι είναι υπερβολικές οι επανεκτιμήσεις που έγιναν για την αξία των ακινήτων τους, με το ΕΤΕΚ να ζητεί διαφάνεια σε σχέση με τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστούν οι νέες αξίες. 

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών χωριών της Πάφου και της Λευκωσίας, για τις επανεκτιμήσεις των αξιών των ακινήτων τους σε τιμές του 2013. 

Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλθηκε, οι νέες επανεκτιμήσεις είναι υπερβολικές για τα δεδομένα των περιοχών τους που βρίσκονται μακριά από τα κέντρα των πόλεων και σε πολλές περιπτώσεις εκτιμούν ότι οι περιουσίες τους δεν πωλούνται ούτε στη μισή τιμή της επανεκτίμησης. 

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια και για το γεγονός ότι θα πρέπει να υποβάλουν ενστάσεις πληρώνοντας τέλος, καθώς επίσης και για το ότι θα πρέπει οι ίδιοι να προσκομίσουν δικές τους επανεκτιμήσεις, καταβάλλοντας επίσης σημαντικά ποσά σε εκτιμητές για να γίνει αυτό. 

Ο «Φ» επικοινώνησε με τρεις γνωστούς εκτιμητές ακινήτων, διαφορετικών γραφείων, θέτοντάς τους το ερώτημα πόσο κοστίζει μια εκτίμηση ενός ακινήτου σε ένα ορεινό χωριό και η απάντηση που πήραμε είναι ότι το κόστος θα ήταν μεταξύ €200 και €350. Όπως μας λέχθηκε, λόγω της απόστασης, στο κόστος της εκτίμησης υπολογίζονται τα έξοδα μετάβασης στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο. 

Ο «Φ» επικοινώνησε και με το Τμήμα Κτηματολογίου για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με τα παράπονα και τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής ενώπιον του Τμήματος, ωστόσο υπήρξε καμία απάντηση.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου