Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ως ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθηκαν από την αστυνομία Λεμεσού δύο πρόσωπα από το Κονγκό και τη Σενεγάλη ηλικίας 30 και 27χρόνων αντίστοιχα. 

Οι δύο απείλησαν να ανατινάξουν τα τζαμιά της Κύπρου.

Εντατικές οι έρευνες των αρχών ασφαλείας για να διαπιστωθεί το παρελθόν, ο ρόλος και ο σκοπός των δύο αλλοδαπών στη Κύπρο. Οι δύο Αφρικανοί συνελήφθηκαν όταν ο Μουφτής του τζαμιού που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου κατήγγειλε στην αστυνομία ότι την ώρα της χθεσινής προσευχής, ένα άγνωστο πρόσωπο κινείτο ύποπτα εντός του τζαμιού. 

 Όταν στο εν λόγω άτομο ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Μουφτή, αυτός τον απείλησε ότι θα ανατινάξει όλα τα τζαμιά της Κύπρου. Στη συνέχεια το πρόσωπο αυτό τράπηκε σε φυγή. Από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 30χρόνο από το Κονγκό κάτοχο Γαλλικού διαβατηρίου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην κατοικία του στη Λεμεσό. Συνελήφθη επίσης ο 27χρόνος συγκάτοικος του από την Σενεγάλη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος. Από την κατοικία τους παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες και σημειώσεις τα οποία αξιολογούνται από την αστυνομία. 

 Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, οι αρχές ασφαλείας τέθηκαν σε συναγερμό και άρχισαν εντατικές έρευνες για να διαπιστωθεί το ποιόν και οι στόχοι των αλλοδαπών οι οποίοι είναι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων άρα βρίσκονται νόμιμα στη Κύπρο. Ήδη έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για επικίνδυνα άτομα ή όχι.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου