Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Ρόστερ με μεταπωλητική αξία

Φθηνότερο ρόστερ αλλά με μεγαλύτερη εμπορική αξία σε σχέση με πέρυσι προσπαθεί να κτίσει η Ανόρθωση. 

Στο έμψυχο δυναμικό της «Κυρίας» τον περασμένο Αύγουστο υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που ξεπερνούσαν το 30ό έτος της ηλικίας τους και αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς χωρίς φυσικά να επωφεληθεί οικονομικά η ομάδα της Αμμοχώστου. Πάουλο Ζορζ, Σάβο Παβίσεβιτς, Τζορτζ Γκάλαμαζ και Νταν Αλέξα πέρασαν την πόρτα εξόδου, ενώ αποχώρησε και ο 30χρονος Γκαούσου Φοφανά, ο οποίος έπαιζε δανεικός στην Ανόρθωση από τη Δόξα.

Μοναδικός ποδοσφαιριστής που πωλήθηκε το καλοκαίρι που διανύουμε είναι ο Βαλεντίνος Σιέλης. Ο Κύπριος διεθνής αμυντικός συνεχίζει την καριέρα του στην ΑΕΛ έναντι 100.000 ευρώ. Πιο επικερδές περίοδος στην ιστορία της «Κυρίας» σε ό,τι αφορά κέρδη από μεταγραφές ποδοσφαιριστών της, ήταν το καλοκαίρι του 2012. Ρικάρντο Λαμπόρδε (1,7 εκατ. ευρώ από την Κρασνοντάρ) και Γιαν Ρέζεκ (300.000 ευρώ από τη Γιατάι) έβαλαν ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο της Ανόρθωσης.

Στόχος του τεχνικού διευθυντή των κυανόλευκων Τεν Φαν Λίουεν είναι η αγορά παικτών που βρίσκονται σε καλή ηλικία και να έχουν μετά-πωλητική αξία. Πέραν του Σεράν Πόλο, οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες πληρούν τα κριτήρια του Ολλανδού, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί στο μέλλον να φέρουν προτάσεις από ομάδες που θα αποφέρουν οικονομικό όφελος στην εταιρεία.

Φέρνουν χρήμα
Τζέισον Δημητρίου, Ανδρέας Μακρής, Κωνσταντίνος Λαΐφης κατά κύριο λόγο και Δημήτρης Οικονόμου, Ζαχαρίας Θεοδώρου, Αδάμος Ανδρέου, Παναγιώτης Λοϊζίδης, Αδάμος Χατζηγεωργίου και Άλντο Τέκια (οι δύο τελευταίοι θα παραχωρηθούν δανεικοί) κατά δεύτερο, είναι ποδοσφαιριστές που έχουν μεταπωλητική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η Ανόρθωση εμπλούτισε το ρόστερ και με νέους παίκτες προσβλέποντας σε έσοδα τα επόμενα χρόνια.


ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΑΜΠΟΥΡΧΑΝΙΑ
Υπό το μικροσκόπιο των Μαρσέιγ, Φίτεσε και Ζούλτε Βάρεγκεμ ήταν ο Γεωργιανός μέσος Γκιόργκι Αμπουρχάνια. Η «Κυρία» κατάφερε να προσθέσει στη μηχανή της τον 19χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στη Γεωργία θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους νέους. Εφόσον έχει την ανέλιξη που περιμένουν όλοι και καταφέρει να διακριθεί και σε πιο ψηλό επίπεδο, σε σχέση με το πρωτάθλημα Γεωργίας, πολύ δύσκολα δεν θα τον πωλήσει η Ανόρθωση τα αμέσως επόμενα χρόνια.


ΙΡΑΚΛΙ ΜΑΪΣΟΥΡΑΝΤΖΕ
Σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (25 ετών) είναι και ο δεύτερος Γεωργιανός της παρέας, ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε. Ο δυναμικός ανασταλτικός χαφ, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία, τον περασμένο Ιανουάριο μεταγράφηκε για πρώτη φορά σε ομάδα εκτός Γεωργίας, στη Βαλέτα Μάλτας των Αντρέ Πάους και Φαν Λίουεν. Ο Μαϊσουράντζε ήταν βασικός (11 συμμετοχές) και κατέκτησε το νταμπλ.


ΓΙΟΥΡΙ ΙΑΚΟΒΕΝΚΟ
Το άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα ψάχνει και ο Γιούρι Ιακοβένκο. Ο Ουκρανός επιθετικός ήταν πέρσι στην Αζαξιό, όπου δεν κατάφερε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και ελπίζει ότι στην Κύπρο θα πάρει τις ευκαιρίες που θέλει για να αποδείξει την ποιότητα του και να κτίσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον.


ΡΑΖΑΚ ΝΟΥΧΟΥ
Το 2011 τον αγόρασε η Μάντσεστερ Σίτι με την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορεί να ενισχύσει την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πορεία του Γκανέζου αριστερού μπακ δεν ήταν η αναμενόμενη. Για μια τριετία έπαιξε δανεικός στην Στρόμσγκοντσετ της Νορβηγίας, όπου είχε 41 συμμετοχές. 

Η μεταγραφή του στον Απόλλωνα τον περασμένο Ιανουάριο θεωρήθηκε ως άλμα στην καριέρα του, αφού πήγαινε σε ομάδα που λίγο πριν αγωνιζόταν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πορεία του 23χρονου μπακ στη λεμεσιανή ομάδα ήταν απογοητευτική (μόλις πέντε συμμετοχές), εντούτοις στην Ανόρθωση δείχνουν να τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.

Source : www.24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου