Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Διακοπές με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

Τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift δίνουν τη δυνατότητα για εικονικές διακοπές σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα (ή ακόμα και σε εκείνους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος και στη χώρα μας είναι πλέον πολλοί).

Πώς λειτουργούν; Υπέρυθρες κάμερες εγκαθίστανται σε ένα σημείο και επικοινωνούν ασύρματα με τα γυαλιά προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να περιπλανώνται ελεύθερα στο χώρο, βρισκόμενοι σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Την τεχνολογία ανέπτυξαν γερμανοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στο πλαίσιο του προγράμματος προσομοίωσης της εμπειρίας αεροπορικών πτήσεων VR-Hyperspace, το οποίο επικεντρώνεται και στο αίσθημα της ναυτίας.

Ωστόσο, την τεχνολογία αξιοποίησε και η σχεδιάστρια ηλεκτρονικών παιχνιδιών Ρομπέρτα Φίρστενμπεργκ που έκανε δώρο στη γιαγιά της που βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικη καρέκλα ένα εικονικό ταξίδι σε μια βίλα στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα φορώντας τα γυαλιά “ταξίδεψε” από το Σηάτλ στην Ιταλία για να απολαύσει τον ήλιο και να κυνηγήσει πεταλούδες.

«Αυτό που της άρεσε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι μπορούσε να περπατάει, να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες της βίλας στην Τοσκάνη» αναφέρει η εγγονή της.

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα και οι πρώτες εφαρμογές της θα είναι στον τομέα της αεροπορίας.

Οι διακοπές μπορούν να περιμένουν.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου