Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αυτός είναι ο Τουρκοκύπριος που θέλει να επιστρέψει στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τη γη τους στα κατεχόμενα

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ο Εράι Οζέρ, ένας 57χρονος Τουρκοκύπριος, που διαμένει στα κατεχόμενα, αναζητά τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες της γης που του παραχωρήθηκε από το κατοχικό καθεστώς, για να τους την επιστρέψει.

Στον Τουρκοκύπριο, δόθηκε «τίτλος ιδιοκτησίας» από το κατοχικό καθεστώς, το 2004, στα χωριά Βώνη και Παλαίκυθρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκοπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» ο 57χρονος Οζέρ είναι πρόθυμος να επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, 4,5 στρέμματα στη Βώνη και 9,25 στρέμματα στο Παλαίκυθρο, για τα οποία κατέχει τουρκοκυπριακούς «τίτλους ιδιοκτησίας».

H εφημερίδα που γράφει ότι η συμπεριφορά αυτή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους, επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που Τουρκοκύπριος, παρουσιάζεται πρόθυμος να κάνει το σωστό, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα. Ο Οζέρ γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωριό Επηχώ, όπου κατείχε 60 σκάλες γης, την οποία κληρονόμησε από τους προγόνους του. Σε αντάλλαγμα για αυτή τη γη, η οποία παρέμεινε εντός των ορίων στρατιωτικής ζώνης και χρησιμοποιείται από τον στρατό στα κατεχόμενα εδώ και πολλά χρόνια, του «παραχωρήθηκαν» άλλες εκτάσεις γης στην κατεχόμενη Βώνη και το Παλαίκυθρο.

Ο Οζέρ επισκέφθηκε προχθές τα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα», φέροντας μαζί του τους τίτλους ιδιοκτησίας των παραπάνω, δηλώνοντας: «Το ακίνητο αυτό δεν είναι δικό μου. Το πήραν με την βία από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Δεν μπορώ να συμβιβάσω την τιμή μου, αφήνοντας αυτό το ακίνητο ως κληρονομιά στα παιδιά μου».

Πηγή: http://www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου