Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο χάρτης του Κιουτσιούκ με τη διαίρεση της Κύπρου στο βιβλίο που έγραψε το 1957

Στο βιβλίο που γράφτηκε από τον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ το 1957 παρουσιάζονται τα τουρκικά σχέδια για τη διαίρεση της Κύπρου. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», ανακίνησε εκ νέου το θέμα σε δημοσίευμα της.

Υπό τον τίτλο «Ο χάρτης του 1957», η τουρκοκυπριακή καθημερινή εφημερίδα «Afrika» αναφέρεται στο βιβλίο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1957 από τον Κιουτσιούκ υπό τον τίτλο «Το ερώτημα για την Κύπρο – Μία μόνιμη λύση» είναι η απόδειξη ότι η διαχωριστική γραμμή στην Κύπρο, τραβήχτηκε από το 1957 και όχι το 1974.

Σημειώνοντας ότι η Κύπρος χωρίστηκε το 1957 και όχι το 1974, η εφημερίδα γράφει ότι Δρ. Φαζίλ Κιουτσούκ δημοσίευσε το βιβλίο υπό την ιδιότητα του " ως ο πρόεδρος του Κυπριακού Τουρκικού Κόμματος».

Στην εισαγωγή του, ο Κιουτσιούκ γράφει ότι το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε εκείνους που θέλουν μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της Κύπρου, το οποίο φέρεται να έχει δημιουργηθεί τεχνητά από την Ελλάδα, με στόχο την επέκταση των συνόρων της, αγνοώντας τα δικαιώματα των γειτόνων της.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Βρετανός υπουργός Colony γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δίκιο να ανησυχούν για το μέλλον τους και ότι είναι μια μειοψηφία, ενώ η «πατρίδα» τους είναι μόλις 40 μόνο μίλια μακριά, ενώ η Ελλάδα, η «πατρίδα» των Ελλήνων της Κύπρου, είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Source : www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου