Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Νέα παραίτηση δημοσιογράφου από το Russia Today -«Μεταδίδουμε τα ψέμματα του Πούτιν»

Νέα παραίτηση δημοσιογράφου από το Russia Today -«Μεταδίδουμε τα ψέμματα του Πού
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, μία δημοσιογράφος παραιτήθηκε από την κρατική τηλεόραση Russia Today, καταγγέλλοντας παραποίηση της αλήθειας στα ρεπορτάζ του καναλιού, προκειμένου αυτά να ικανοποιούν τις επιθυμίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σειρά είχε η Σάρα Φερθ, η οποία κατήγγειλε τον τρόπο κάλυψης της κατάρριψης του Boeing 777 στην Ουκρανία και για αυτό αποφάσισε να παραιτηθεί από το Russia Today. «Παραιτήθηκα από το RT σήμερα. Σέβομαι βαθιά πολλούς ανθρώπους στην (δημοσιογραφική) ομάδα, όμως σέβομαι και την αλήθεια», έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος που εργαζόταν ως ανταποκρίτρια στο Λονδίνο.

Μάλιστα, νωρίτερα η Φερθ είχε πάρει μέρος σε συζήτηση στο Twitter, όπου τηλεθεατές κατηγορούσαν το κανάλι για την κάλυψη της είδησης. Συγκεκριμένα χρήστης κατηγόρησε πρώην- πλέον- συνάδελφο της Φερθ, την Πόλι Μπόικο, «χρηματίζεται για να μεταδίδει τα ψεύδη του Πούτιν» για τη συντριβή του αεροσκάφους. Οταν η Μπόικο τον ρώτησε «Τι μεταδίδω;», η απάντηση ήρθε από την Φερθ. «Ψεύδη. Ουσιαστικά δουλεύουμε για τον Πούτιν. Καθημερινά μας ζητούν εάν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τελείως την αλήθεια, τουλάχιστον να την παραποιήσουμε».

Αυτή είναι η δεύτερη δημοσιογράφος που παραιτείται από το κανάλι φέτος, καταγγέλλοντας την έλλειψη αντικειμενικότητας του Russia Today. Είχε προηγηθεί το Μάρτιο η Λιζ Γουόλ, η οποία είχε παραιτηθεί σε ζωντανή μετάδοση, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο κάλυψης της κρίσης στην Ουκρανία.

Μετά από τη νέα παραίτηση, το Russia Today πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας ουσιαστικά στην Φερθ ότι αντιλαμβάνονται διαφορετικά την αλήθεια. «Σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν εξάγαμε συμπεράσματα προτού ακόμη να ξεκινήσει η επίσημη έρευνα. Η Σάρα δήλωσε ότι επιλέγει την αλήθεια. Προφανώς, δεν έχουμε τον ίδιο ορισμό για την αλήθεια», τόνισε το κανάλι σε μήνυμα που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Πηγή: iefimerida.gr

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου