Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κατάρριψη ΜΗ17: Έρευνες στα συντρίμμια


Σοκαρισμένη παραμένει η διεθνής κοινότητα από την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών Boeing 777 στην Ανατολική Ουκρανία που εκτελούσε την πτήση MH17 από Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, με 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.


Από τη συντριβή δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώματα και συντρίμμια διάσπαρτα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

H Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι από τους 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, συνολικά 192 ήταν Ολλανδοί, μεταξύ τους ένας που είχε και αμερικανική υπηκοότητα, 44 Μαλαισιανοί, ανάμεσά τους τα 15 μέλη του πληρώματος, 27 Αυστραλοί, 12 Ινδονήσιοι, 10 Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι, ένας Καναδός και ένας Νεοζηλανδός. "Η Malaysia Airlines συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες πρεσβείες των χωρών των θυμάτων της τραγωδίας ώστε να ενημερωθούν οι πλησιέστεροι συγγενείς τους", αναφέρει ο αερομεταφορέας.

Πλήρη και διεξοδική έρευνα ζητεί ο ΟΗΕ.  Συνεχίζονται στο μεταξύ, οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και φιλορώσων αποσχιστών για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητούν μια «πλήρη, διεξοδική και ανεξάρτητη διεθνή έρευνα» για την συντριβή του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σώματος, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του. Παρόμοιο το αίτημα και του Προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της Ρωσίας ότι δεν κάνει τίποτα για κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία.

Sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου