Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αθήνα: Ποινική δίωξη εναντίον γιατρού για 'φακελάκι'

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί εναντίον του διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής στον “Ευαγγελισμό”, στην Αθήνα, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση. Με εντολή του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας ο συγκεκριμένος γιατρός έχει ήδη τεθεί σε αργία μέχρι να δικαστεί.

Την περασμένη Τετάρτη ο διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός συνελήφθη επ' αυτοφώρω, λαμβάνοντας «φακελάκι» από ασθενή που εισήχθη με έμφραγμα και επρόκειτο να χειρουργηθεί.

Η επέμβαση έγινε από άλλο γιατρό το Σάββατο, και την Κυριακή ο 67χρονος ασθενής απεβίωσε.

Οι γιατροί ήταν τόσο ευχαριστημένοι από την επέμβαση τετραπλού bypass, που 5 ώρες μετά μπόρεσαν να τον αποσωληνώσουν κιόλας. Δυστυχώς, την επόμενη μέρα υπέστη και νέο έμφραγμα που απέβη και μοιραίο.

Αρχικώς, όταν ο ασθενής είχε πάει στο γραφείο του καρδιοχειρουργού στον «Ευαγγελισμό» για να συζητήσουν τα της επέμβασης, εκείνος φέρεται να του ζήτησε 1500 ευρώ για να τον χειρουργήσει, γνωστή πρακτική στην Ελλάδα από μερικού ιατρούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών για να τους αποσπάσουν επιπλέον χρήματα.

Όταν ξαναβρέθηκαν, τα 1500 ευρώ που λέγεται ότι ζήτησε ο συγκεκριμένος γιατρός, έγιναν 500 ευρώ έπειτα από «παζάρι» στην τιμή. Και τα χαρτονομίσματα είχαν ήδη προσημειωθεί από την αστυνομία έπειτα από καταγγελία του 67χρονου. Ο γιατρός συνελήφθη με τα λεφτά στο χέρι.

- Source :  http://www.sigmalive.com/

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
FOLLOW US ON TWITTER ΕΔΩ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου