Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η Ελλάς γράφει ξανά ιστορία

Η Ελλάδα πανηγύρισε μια ανεπανάληπτη πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου!

Με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 90+2, νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ, πίσω από την πρώτη του 3ου ομίλου, Κολομβία, η οποία έκανε το χρέος της κερδίζοντας 4-1 την Ιαπωνία.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές και τρία δοκάρια προσπάθησαν να καταπνίξουν την ελληνική προσπάθεια, αλλά το γκολ του Ανδρέα Σάμαρη στο 42' έφερε την Εθνική μπροστά στο σκορ. Παρά την ισοφάριση της Ακτής, ο Σαμαράς είχε τη λύση στο 93'.

Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή (23:00) κόντρα στην Κόστα Ρίκα με φόντο την είσοδο στα προημιτελικά!

Όλοι τους ήταν υπέροχοι. Κανείς δεν υστέρησε. Οι πάντες έκαναν απίστευτη εμφάνιση και προσέφεραν στιγμές υπερηφάνειας σε εκατομμύρια Έλληνες. Ο Φερνάντο Σάντος κοουτσάρισε μαεστρικά τους ποδοσφαιριστές του, εκείνοι ακολούθησαν το πλάνο και ήρθε η νίκη-πρόκριση απέναντι σε ένα σπουδαίο σύνολο.

Η Εθνική Ελλάδας απείλησε για πρώτη φορά στο 32ο λεπτό με τον Χολέμπας ο οποίος με το δεξί έξω από την περιοχή και δεξιά έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά την προειδοποιητική βολή, έμελε να έρθει το γκολ για την Ελλάδα με τον Σάμαρη να εκμεταλλεύεται το λάθος του Τιοτέ και με σουτ μέσα από την περιοχή να νικά τον Μπαρί για το 1-0 στο 42', σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε και πάλι δυναμικά και απείλησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη εστία με ένα γκολ, με μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Καραγκούνη στο 68ο λεπτό.

Οι παίκτες της Ακτής αφού γλίτωσαν από τις επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες της Εθνικής, τελικά κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μπονί στο 74ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρά την ψυχρολουσία η ομάδα του Σάντος συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις του αγώνα κέρδισε πέναλτι ο Σαμαράς, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και έδωσε στην Ελλάδα τη νίκη-πρόκριση.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Οριέ, Κ. Τουρέ, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ (61' Μπονί), Σερεΐ, Ζερβίνιο (83' Σιο), Γ. Τουρέ, Καλού, Ντρογκμπα (79' Ντιομαντέ)



Source : http://www.onlycy.com/

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου