Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αντιδράσεις κομμάτων για το «νεκρό κράτος»

Αντιδράσεις διπλωματικής γελοιότητας χαρακτήρισε τις αναφορές της Αγκυρας σε εκλιπούσα (defunct) Κυπριακή Δημοκρατία στο έγγραφο, το οποίο υπέβαλε στο Συμβούλιο Σύνδεσής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει με σύνεση να διευρύνει τα ερείσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες των οργάνων της ΕΕ.


Σε δήλωση την Τετάρτη ο κ. Προδρόμου είπε ότι οι αποφάσεις των 28 κρατών – μελών της ΕΕ, για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, από τη στιγμή που καλείται η Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ και δη στις λεγόμενες κυπρογενείς υποχρεώσεις.




Ο κ. Προδρόμου είπε πως πρέπει να επιμείνουμε όπως η ΕΕ συνεχίσει να ζητά πιο αποτελεσματικά την εκπλήρωση των τουρκικών υποχρεώσεων και ειδικά του συμπληρωματικού πρωτοκόλλου.




Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι προφανώς είναι αυτό που εκνευρίζει την Άγκυρα και για αυτό έχουμε αντιδράσεις διπλωματικής γελοιότητας, όπως τα σχόλια για την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ότι εκείνο που με βεβαιότητα θα εκλείψει και πρέπει να το γνωρίζει η Αγκυρα, είναι η θετική ψήφος της χώρας μας , την οποία θα χρειαστεί εάν και εφόσον σκοπεύει να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία.




Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το μήνυμα προς την Κυβέρνηση είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να καλλιεργεί, να αξιοποιεί και να αναβαθμίζει τα ερείσματα που έχουμε στον ευρωπαϊκό χώρο και θα πρέπει με τη συνετή συμμετοχή μας σε όλες τις βαθμίδες και τα όργανα της ΕΕ να διευρύνουμε τα ερείσματα και τις συμμαχίες που μπορεί να έχουμε, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.




Καταλήγοντας ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το πεδίο των ευρωπαϊκών σχέσεων φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία και στη διάθεση αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού.




Συλλούρης: «Εκλιπούσα θα είναι η ψήφος της Κυπριακής Δημοκρατίας»




Οι προκλητικές αναφορές σε εκλιπούσα (defunct) Κυπριακή Δημοκρατία στο έγγραφο, το οποίο υπέβαλε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας η Αγκυρα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κακόβουλη συμπεριφορά της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και διατύπωσε τη θέση ότι οφείλουμε να υποδείξουμε ξανά στην Αγκυρα ότι δεν θα ανοίξει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο αν δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της.




Σε δήλωση την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι οι αναφορές αυτές αποδεικνύουν άλλη μια φορά ότι η Τουρκία ούτε ενδιαφέρεται, ούτε γνωρίζει τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ.




«Πρέπει να καταστεί σαφές στην Αγκυρα ότι για να διατηρήσει τη διαδρομή της προς την Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με βάση την οποία η Κύπρος είναι κράτος – μέλος της ΕΕ», συνέχισε.




Ο κ. Συλλούρης διατύπωσε τη θέση ότι οφείλουμε να υποδείξουμε ξανά στην Αγκυρα ότι δεν θα ανοίξει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο και «θα είμαστε εκλιπόντες την ώρα που θα χρειάζεται την ψήφο μας, αν δεν αλλάξει προσέγγιση και συμπεριφορά και αν δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της».

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου