Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ... ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Τουρκία μετά την έκρηξη σε ορυχείο της δυτικής επαρχίας Μανίσα. Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός είναι 201 νεκροί ανθρακωρύχοι και άλλο αφού εκατοντάδες εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα έγκατα της Γης μετά την έκρηξη που προκάλεσε το δυστύχημα.

Για την ώρα, τα σωστικά συνεργεία δε μπορούν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους και αυτό ενισχύει τους φόβους πως μπορεί να μη βγουν ζωνταντοί από τις υπόγειες στοές όπου έχουν παγιδευτεί. 

Σύμφωνα με το Associated Press, 200 είναι οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι, ενώ περισσότεροι από 300 εργάτες έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής. 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στο ορυχείο κατά τη στιγμή της έκρηξης (που σημειώθηκε τη στιγμή της αλλαγής βάρδιας), σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ. 

Η στοά, όπου βρίσκονταν, κατέρρευσε μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από βλάβη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας. Ο πυκνός καπνός εμποδίζει τους πυροσβέστες να προχωρήσουν για να πλησιάσουν στο σημείο όπου έχουν παγιδευτεί οι εργάτες.

 Οι διασώστες προσπαθούν να διοχετεύσουν οξυγόνο στις στοές όπου έχουν παγιδευτεί οι ανθρακωρύχοι, σε βάθος περίπου 2 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την είσοδο του ορυχείου που βρίσκεται στην πόλη Σόμα, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου