Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Λύση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης

Μπορεί η πρόωρη εκσπερμάτιση να χαρακτηρίζεται ανδρικό πρόβλημα,αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται ότι επηρεάζει και τους δύο συντρόφους.

Ενας στους πέντε που αντιμετωπίζει πρόβλημα διστάζει να το συζητήσει με κάποιον ειδικό, σπάνια μιλά για αυτό και ακόμη πιο σπάνια αναζητά θεραπεία. Ομως ουδέν κακό αμιγές καλού. Πλέον η πρόωρη εκσπερμάτιση βρήκε… το φάρμακό της. Επιστημονικές μελέτες που έγιναν, έδειξαν ότι μόλις το 9% των ανδρών με πρόβλημα έχουν επισκεφθεί γιατρό και από αυτή τη μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από το 91% των ανδρών που δεν συμβουλεύτηκαν ποτέ γιατρό, το 52,2% δήλωσε ότι δεν είχε καν σκεφτεί αυτήν την εκδοχή.

«Η αλήθεια πάντως είναι πως μέχρι σήμερα η πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν μια πάθηση που δύσκολα θεραπευόταν, αφού οι ψυχολογικές θεραπείες μόνες τους είχαν φτωχά και πρόσκαιρα αποτελέσματα, ενώ δεν υπήρχε καμία φαρμακευτική θεραπεία με ένδειξη την πάθηση», δήλωσε ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ Δ. Χατζηχρήστου.

Σημασία έχει ο χρόνος
Η εκσπερμάτιση είναι επακόλουθο σεξουαλικού ερεθισμού και, στους περισσότερους άνδρες, συμβαίνει περίπου 4-10 λεπτά μετά τη διέγερση και τη στύση, συγχρόνως με τον οργασμό.

Η εκσπερμάτιση ελέγχεται κατά κύριο λόγο από το κεντρικό νευρικό σύστημα και τελευταία επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι αποτελεί περισσότερο νευροβιολογικό και λιγότερο ψυχολογικό φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται κεντρικά από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μέσω ενός μεγάλου αριθμού νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη (5-ΗΤ), η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη κ.ά. Πλήθος δεδομένων συνηγορούν υπέρ του ότι η σεροτονίνη, και συγκεκριμένα οι υποδοχείς της 5-ΗΤ ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη διαδικασία ενεργοποίησης της εκσπερμάτισης.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα που σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος οι οποίες ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση (εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό). Στους άνδρες που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτιση, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης.

Τι θεραπείες υπάρχουν
Οι περισσότεροι άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση χρησιμοποιούν τεχνικές αυτοβοήθειας, όπως η χρήση διπλού προφυλακτικού ή προφυλακτικού που περιέχει αναισθητική ουσία, ο αυνανισμός πριν από τη σεξουαλική πράξη, η αποφυγή σεξουαλικών σκέψεων και ερεθισμάτων κατά τη διάρκεια της επαφής, προκειμένου να διασπάσουν την προσοχή τους με κάτι μη σεξουαλικό και να αναστείλουν την εκσπερμάτιση. Αυτές οι τεχνικές αυτοβοήθειας συνήθως δεν λύνουν το πρόβλημα και, επιπλέον, ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στύσης. Πρόσφατα, όμως, κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πάθησης, η δαποξετίνη, η οποία αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης της πάθησης οριστικά.

Φρένο σε μία ώρα
Μελέτες σε περισσότερους από 6.000 άνδρες απέδειξαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της, άλλα κυρίως τις θετικές επιδράσεις τόσο στη σεξουαλική ζωή των ιδίων και των συντρόφων τους όσο και τις γενικότερες θετικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση, τη μείωση της δυσφορίας και την ποιότητα ζωής τους.

Το φάρμακο δρα μέσα σε μία ώρα κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που πρόκειται ο άνδρας να έρθει σε σεξουαλική επαφή (χρήση κατ’ επίκληση), αλλά όχι πάνω από μία φορά την ημέρα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση 3-4 φορές, βελτιώνει τον έλεγχο και αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ίδιων των ανδρών και των συντρόφων τους. Η συνιστώμενη δόση έναρξης του φαρμάκου σε όλους τους άνδρες είναι ένα χάπι των 30 mg. Πρέπει να ληφθεί μόνο με βάση την ανάγκη και περίπου 1,5 ώρα πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η διάρκεια δράσης του ξεπερνά τις 4 ώρες. Η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί στο μέγιστο των 60 mg, εάν το ένα χάπι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όσους άνδρες έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης είναι ότι πλέον έχουμε στη διάθεσή μας μία αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία. Δεν υπάρχει λοιπόν πλέον κανένας λόγος να ζουν με το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Χατζηχρήστου.

Source : www.ikypros.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου