Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καλοκαιρινός ο καιρός – Πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά κυρίως το πρωί θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα, στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, όμως τοπικά και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται κατά απογευματινές ώρες της Κυριακής δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται πτώση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου