Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

The Voice of Cyprus!

Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με το ενδεχόμενο στον τελικό του The Voice να βρεθούν τέσσερα παιδιά από την Κύπρο.

Πρωτοφανές ; Όχι. Περίεργο ; Προφανώς όχι. Αξιοκρατικό ; Σαφώς. Η Κύπρος βγάζει πανέμορφες φωνές, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, όπως και το ότι ο τοπικισμός ειδικά στα talent shows και στις ψηφοφορίες είναι έντονος και λογικός!

Γιατί τόσο κράξιμο στην Κύπρο και όσους ψηφίζουν και στηρίζουν ; Επειδή ο Αντώνης Ρέμος αποφάσισε –και εξήγησε το γιατί- να μην κρατήσει την Τζωρτζίνα ; Η παραδοχή ότι η συγκεκριμένη φωνάρα είναι η καλύτερη του show, είναι αρκετή, άλλωστε για την Τζωρτζίνα μιλούν οι ικανότητές της. Ο κόσμος πια την γνωρίζει καλά. Πίστευα ότι ο Αντώνης θα την κρατήσει γιατί με ένα τέτοιο χαρτί είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει το The Voice, αν και η Αρετή έχει μεγάλη δυναμική, ωστόσο τόσο πλήρης φωνή δεν είναι.

Βεβαίως το ότι ο κόσμος είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή, λέει πολλά. Ο κόσμος αποφασίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και το κριτήριο να επιλέξει τον καλύτερο. Ίσως αυτόν που θέλει πιο πολύ, αλλά όχι τον καλύτερο πάντα. Θυμηθείτε στα παλιά talent shows, πόσο μέτριες φωνές είχαν κερδίσει και πόσες καλές έμειναν απέξω. Σημαίνει κάτι αυτό ;

Η Κύπρος είναι μια μηχανή παραγωγής μουσικών ταλέντων και δίκαια κυριαρχεί σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που η παραγωγή δίνει τη δύναμη στον κόσμο να επιλέξει νικητή με τις ψήφους του, αποδέχεται και τους τοπικισμούς, τις όποιες «αδικίες» ή ακόμα και αν ένας διαγωνιζόμενος έχει έναν πλούσιο συγγενή, που θέλει να τα σπρώξει και να βάλει να ψηφίσει όλο το χωριό. Πείτε μου ότι πέσατε από τα σύννεφα και με αυτό! Αν ήθελαν , ας το απαγόρευαν οι Ολλανδοί από τους κανονισμούς. Κάθε περιοχή θα μπορεί να στέλνει π.χ. μέχρι 1.000 sms. Τραγικό.

Από την άλλη, το The Voice κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης για τις φωνές και τα παιδιά που φιλοξενεί, αλλά και τους coaches, οι οποίοι με τις παρατηρήσεις και το χιούμορ τους και όχι με τις χαζομάρες τους, έκλεψαν την παράσταση. Και αυτό έγινε με μέτρο, αν και πριν την αρχή του show, ήμουν από αυτούς που πίστευαν πως οι διαγωνιζόμενοι θα είναι στη σκιά των κριτών. Κι όμως! Οι φωνές τους είναι τόσο καλές που ασχολούμαστε με αυτούς. Ούτε καν με τα ρούχα του Γιώργου Λιάγκα, άσχετα αν και αυτό έχει –κάποιες φορές- την πλάκα του.

Η Κύπρος γεννά φωνάρες, οι κριτές είναι ώριμοι να επιλέξουν ό,τι θέλουν. Ας μην τρελαινόμαστε, ένα παιχνίδι είναι. Στο κάτω κάτω ο οποίοσδήποτε συμμετέχει, την καριέρα του –όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι- δεν θα την κάνει στο πλατώ του ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά έξω σε κάποια σκηνή ή πίστα.

Το πραγματικό παιχνίδι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα για αυτούς...!

source: http://www.tothemaonline.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου