Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αδήλωτη εργασία στο ΔΗΚΟ-Χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις μερίδα απολυμένων!

Μακράν απέχει από το τέλος της, η ιστορία με τις απολύσεις στο ΔΗΚΟ, καθώς όπως πληροφορούμαστε, το κόμμα αμέλησε να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως υπαγορεύει η νομοθεσία, για μερίδα πρώην εργαζομένων του, με συνέπεια κάποιοι από αυτούς να μην μπορούν να διεκδικήσουν καν το επίδομα ανεργίας.


Στα άκρα οδηγείται η εργατικά διαφορά στο ΔΗΚΟ, μετά τις απολύσεις 17 εργαζομένων στο κόμμα. Όπως εγκύρως πληροφορείται Tothemaonline, για μερίδα εργαζομένων, οι μισθοί των οποίων κυμαίνονταν από 800 -1000 ευρώ, δεν καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα να παραμένουν σήμερα ξεκρέμαστοι.

Συνεπεία αυτού, οι απολυμένοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ενώ η διαφορά τους θα οδηγηθεί αρχικά ενώπιον του υπουργείου Εργασίας, ενώ το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, θα κληθεί να εξετάσει μία ακόμη πτυχή της απόφασης της ηγεσίας του ΔΗΚΟ.

Με βάση τη νομοθεσία, όταν ένας οργανισμός, ή μία επιχείρηση, εργοδοτεί κάτω των 100 ατόμων, μπορεί να προχωρήσει σε διάστημα ενός μήνα, σε απολύσεις του 10% του εργαζόμενου προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και εκτάκτων, πρόνοια που δεν εφαρμόστηκε στην προκειμένη περίπτωση, αφού αποδεσμεύθηκαν συνολικά από τα καθήκοντα τους 17 άτομα. Δηλαδή θα έπρεπε να αδειάσουν 7 συνολικά καρέκλες στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Η φιλοσοφία των αποφάσεων του ΔΗΚΟ, μάλλον δεν συνάδει με τα όσα διακήρυξε η Εκπροσώπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία σε σημερινές δηλώσεις της σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επέκρινε έντονα την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, για την αγορά οικοπέδου στην οποία προέβη η πρώτη κυρία, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η κυρία Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, χαρακτήρισε ως προκλητική την κίνηση της κυρίας Αναστασιάδη, η οποία έγινε εν καιρώ κρίσης και ανεργίας, τη στιγμή που μία μεγάλη μερίδα πολιτών καταφεύγει στα κοινωνικά παντοπωλεία για ένα πιάτο φαί.

 Source : http://www.tothemaonline.com


--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου