Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Παραιτείται ο Χρ. Στυλιανίδης, στη θέση του ο Χριστοδουλίδης

Την παραίτησή του υποβάλει από το πόστο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου την Δευτέρα ο Χρίστος Στυλιανίδης παραίτηση η οποία σχετίζεται με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Συναγερμού στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο κ. Στυλιανίδης έχει ετοιμάσει την επιστολή παραίτηση της προς τον Νίκο Αναστασιάδη την οποία θα παραδώσει την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην επιστολή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφού ευχαριστεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του πλέκει το εγκώμιο του Νίκου Αναστασιάδη για τους χειρισμούς αλλά και τις προσπάθειες εξόδου της Κύπρου από τον οικονομικό λαβύρινθο.

Όπως πληροφορείται η «Κ» το όνομα του διαδόχου του κ. Στυλιανίδη θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με την παραίτησή του την Δευτέρα.

Το πόστο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδης και διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσημα καθήκοντα ο νέος εκπρόσωπος θα αναλάβει άμα τη επιστροφή, πιθανότατα την Μεγάλη Πέμπτη, του προέδρου της Δημοκρατίας από το επίσημο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει σε στο Abu Dhabi και στο Dubai από τις 14ης έως και τις 17α Απριλίου.

Στην περίπτωση που ο κ. Χριστοδουλίδης θα καλύψει τελικά το κενό από την παραίτηση Στυλιανίδη θα διατηρήσει ταυτόχρονο και την σημερινή του θέση στο προεδρικό.

Η Νομική Υπηρεσία από την οποία ζητήθηκε γνωμάτευση δεν εντοπίζει κώλυμα ο κ. Χριστοδουλίδης να είναι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και παράλληλα διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας.


Πάντως η κίνηση του Χρήστου Στυλιανίδη να αφήσει την 'ασφάλεια΄μίας διορισμένης θέσης και να εκτεθεί στη λαική ψήφο για μια θέση στην ευρωβουλή, σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και κρίνεται ως μια κίνηση που συμβάλει την επανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής στο τόπο. Στέλεχος άλλου κόμματος με μεγάλη πέιρα στα πολιτικά πράγματα, εξέφρασε στην 'Κ' της ευαρέσκεια του για το πολιτικό ήθος και την ταπεινότητα που προάγει η συγκεκριμένη κίνηση.

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου