Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΚΕΛ: «Προκαλεί και πάλι ο Έρογλου»

Προκλητική χαρακτήρισε την πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος να παραχωρήσει στους Τουρκοκύπριους δικαίωμα προσφυγής στη λεγόμενη επιτροπή περιουσιών με σκοπό την ανταλλαγή της περιουσίας τους στις ελεύθερες περιοχές, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.


Σε δηλώσεις του στο ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η πρόθεση αυτή του κατοχικού καθεστώτος “συνιστά μία ακόμα προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων” και αποδεικνύει “την ορθότητα της θέσης του ΑΚΕΛ ότι οι συνομιλίες δεν θα έπρεπε να αρχίσουν από μηδενική βάση, αλλά από το σημείο που είχαν μείνει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπούμε σε μια ατέρμονη και ατελέσφορη διαπραγμάτευση, γεγονός το οποίο εξυπηρετεί μόνο τουρκικούς στόχους και σχεδιασμούς”.

“Αυτή η προκλητική ενέργεια συμπίπτει με την έναρξη του δεύτερου και ουσιαστικού γύρου των διαπραγματεύσεων και καταδεικνύει τη μεγάλη διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της τουρκοκυπριακής ηγεσίας” είπε.
Η νέα πρόκληση του κ. Έρογλου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, “δηλητηριάζει το κλίμα προτού καν αρχίσουν οι ουσιαστικές συνομιλίες, ένα από τα σημαντικά κεφάλαια των οποίων συνιστά το περιουσιακό”.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι “αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αδήριτη ανάγκη για λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών” και προειδοποίησε ότι “η άκαρπη και παθητική ροή του χρόνου καθιστά τη λύση, όπως εμείς την επιδιώκουμε, ολοένα και πιο δύσκολη”.
“Η νέα πρόκληση του Έρογλου καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι με την παθητική παρέλευση του χρόνου χάνονται ολοένα και περισσότερες περιουσίες. Αν αυτή η τάση αφεθεί ανενόχλητη να εξελίσσεται, ουσιαστικά το περιουσιακό θα λυθεί επί του εδάφους και μάλιστα με τις ευλογίες του ΕΔΑΔ”, είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Source : www.kathimerini.com.cy

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου