Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ρεάλ - Μπάγερν: Προβάδισμα η «Βασίλισσα»

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη στον πλανήτη στις αντεπιθέσεις και με αυτό το "όπλο" νίκησε με 1-0 τους Βαυαρούς στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά στο 19', από αντεπίθεση φυσικά που ξεκίνησε με τρομερή μπαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ την ασίστ την έκανε ο Φάμπιο Κοεντράο στον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος πλέον εκτός από 5 ασίστ μετράει και 5 γκολ φέτος στην διοργάνωση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν είχε συντριπτικά την κατοχή και κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά η Ρεάλ αμύνθηκε καλά, δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να κάνουν μεγάλη ευκαιρία και εκτός από το γκολ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο φοβερές ευκαιρίες με Κριστιάνο Ρονάλντο και Άνχελ ντι Μαρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ επίσης κατάφερε να περιορίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά στην καλύτερη ευκαιρία τους ο Ίκερ Κασίγιας είπε "όχι" στονΜάριο Γκέτσε στο 87'.

Στις καθυστερήσεις η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Τσάμπι Αλόνσο έκοψε καθαρά την μπάλα πριν σουτάρει από κοντά ο Τόμας Μίλερ.





Ο αγώνας
Την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης έχασε ο Άριεν Ρόμπεν στο 14', με το σουτ του Ολλανδού να περνά άουτ, αλλά αφού κόντραρε, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Κασίγιας μπλόκαρε μετά την κεφαλιά του Σβάινσταϊγκερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Καρίμ Μπενζεμά να κάνει το 1-0 με κοντινό πλασέ έπειτα από την ασίστ του Φάμπιο Κοεντράο με παράλληλη πάσα, ενώ τον είχε βγάλει στην πλάτη της άμυνας ο Κριστιάνο Ρονάλντο με καταπληκτική μπαλιά.

Ένα λεπτό αργότερα ο CR7 απείλησε με κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Άνχελ ντι Μαρία, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μάνουελ Νόιερ, όπως και το σουτ του Ντι Μαρία στο 23'.

Στο 26' ο Ρονάλντο έχασε μία απίστευτη ευκαιρία, καθώς σε αντεπίθεση από μπαλιά του Μπενζεμά βγήκε μόνος ο Πορτογάλος με τον Νόιερ, το γκολ φάνταζε σίγουρο, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Μπάγερν έκλεισε την Ρεάλ στο μισό γήπεδο, πίεζε και κέρδιζε κόρνερ, αλλά η κλασική ευκαιρία ήρθε ξανά για την Ρεάλ, αυτήν την φορά με τον Ντι Μαρία από δεξιά μέσα στην περιοχή να βρίσκεται μόνος και να σουτάρει με δύναμη, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα το σουτ Κριστιάνο Ρονάλντο στο 47', ενώ ο Γκάρεθ Μπέιλ σηκώθηκε για ζέσταμα στο 55' και αποθεώθηκε (δεν ήταν στην 11άδα λόγω ίωσης).

Νέο σουτ ο Ρονάλντο στο 68' και νέα απόκρουση του τερματοφύλακα της Μπάγερν, ενώ οι Βαυαροί για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν με τον Μάντζουκιτς στο 71', αλλά η κεφαλιά του Κροάτη ήταν άστοχη.

Οι Βαυαροί ανέβηκαν στα τελευταία λεπτά και πίεσαν για την ισοφάριση. Το σουτ του Τόμας Μίλερ στο 81' ήταν άστοχο, ενώ στο 84' ο Ίκερ Κασίγιας έκανε σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ σε κοντινό σουτ του Μάριο Γκέτσε.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είχε μπει το ματς στο 73' στην θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε κούρσα στο 87' από δεξιά, τελείωσε την φάση μόνος του, αλλά αστόχησε.

Στις καθυστερήσεις η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Τσάμπι Αλόνσο έκοψε καθαρά την μπάλα πριν σουτάρει από κοντά ο Τόμας Μίλερ.




Source : www.24sports.com.cy

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου