Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Βρετανική Εκπαιδευτική ‘Εκθεση Νοέμβρης 2013

13 & 14 Νοεμβρίου, Hilton Cyprus, 3:00-8:30πμ, δωρεάν είσοδος

Διοργανωτής: British Council

Χορηγοί: UNITE GROUP και IELTS

Τα 20 δημοφιλέστερα επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας

Ξεχάστε τα παραδοσιακά επαγγέλματα του σήμερα – γίνετε πετυχημένοι επαγγελματίες του αύριο

Σεμινάριο/εργαστήρι, 18 & 19 Απριλίου, Αjax Hotel Λεμεσός, 6.30μμ-8.00μμ
Στις μέρες μας η επιλογή επαγγέλματος είναι ίσως η πιο δύσκολη απόφαση που καλούνται να πάρουν γονείς και παιδιά. Μια απόφαση που δεν καθορίζει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Το πρόβλημα φυσικά δεν βρίσκεται στις επιλογές, γιατί υπάρχουν πλέον πάρα πολλές, αλλά στο να κάνει κάποιος την σωστή επιλογή που θα τον οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Δυστυχώς οι συνηθισμένες επιλογές που πολλοί επέλεξαν οδήγησαν αρκετά επαγγέλματα στον κορεσμό με αποτέλεσμα αρκετοί νέοι που σπούδασαν να μένουν άνεργοι. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει προτάσεις αλλά και επιλογές που θα προβληματίσουν και θα βοηθήσουν τους γονείς αλλά και τα παιδιά να κάνουν την σωστή επιλογή.

Το British Council και ο Δρ Πάρης Πιττάκαρας σας παρουσιάζουν τα 20 επαγγέλματα, που προβλέπεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030. Επαγγέλματα όπως κατασκευαστές μελών ανθρώπινου σώματος, νάνο-γιατροί και χρηματιστές χρόνου, που σήμερα ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καταγράφονται σε πρόσφατη μελέτη του Βρετανικού Υπουργείου Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα ‘Fast Future’ στην Έκθεση ‘Shape of Jobs to Come’.

Εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του British Council θα βρίσκονται επίσης εκεί για να σας συμβουλεύσουν σε προσωπικό επίπεδο μετά το τέλος του σεμιναρίου και να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τη καλύτερη εκπαιδευτική οδό που θα σας φέρει πιο κοντά στο στόχο σας. Η συμμετοχή είναι €15 ανά άτομο συνοδευόμενο από ένα μέλος της οικογένειας.


Πληροφορίες: 22 585000 και στην Facebook σελίδα: British Council Cyprus


Κόστος σπουδών στη Βρετανία για το 2014/15
Οι προπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία κοστίζουν λιγότερο από ότι νομίζετε. Για τους Ευρωπαίους φοιτητές οι σπουδές στη Σκωτία είναι δωρεάν, στην Ουαλία τα 2/3 περίπου των διδάκτρων χορηγούνται από την τοπική κυβέρνηση και στην Αγγλία και Βόρειο Ιρλανδία υπάρχει η διευκόλυνση του Ευρωπαικού φοιτητικού δανείου με πολύ ευέλικτους τρόπους μακρόχρονης αποπληρωμής. ‘Ολες αυτές οι χορηγίες και οικονομικές διευκολύνσεις συνοδεύονται από τα τεράστια ωφελήματα που προσφέρουν οι σπουδές στη Βρετανία: διεθνές κύρος Βρετανικών πανεπιστημιών, παγκόσμια αναγνώριση ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προσόντων, εξαίρετες διδακτικές και ερευνητικές υποδομές, πολυμορφία, ποικιλία και ευελιξία στα προγράμματα σπουδών, κοσμοπολίτικο και κοινωνικά πολύμορφο περιβάλλον, δημιουργία καινούργιων φίλων και γνωριμιών.

Κόστος διδάκτρων με βάση τα σημερινά δεδομένα (για προπτυχιακά προγράμματα μόνο):

Xώρα διαμονής φοιτητή

Περιοχή πανεπιστημίου


Αγγλία

Σκωτία

Ουαλία

Βόρειος Ιρλανδία




Κύπριοι και άλλοι Ευρωπαίοι φοιτητές

Μέχρι £9k

Καθόλου δίδακτρα

Μέχρι £9k

Μέχρι £3,575




‘Αλλες εθνικότητες

Διάφορα

Διάφορα

Διάφορα

Διάφορα






Διευκολύνσεις πληρωμής διδάκτρων και χορηγίες κατά χώρα:



Αγγλία

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές πλήρους φοίτησης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Ευρωπαικό φοιτητικό δανείο από την Αγγλία πρίν την έναρξη των σπουδών τους το οποίο καλύπτει το πλήρες κόστος των διδάκτρων τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν δίδακτρα μπροστά. Επίσης οι φοιτητές πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή κολλέγιο μπορούν να κάνουν αίτηση για το δάνειο το οποίο καλύπτει έως και £6.000. Το δάνειο είναι επίσης διαθέσιμο για άτομα που φοιτούν εξ αποστάσεως. Τα δίδακτρα καταβάλλονται απευθείας στο πανεπιστήμιο ή το κολέγιο φοίτησης. Το δάνειο είναι πληρωτέο και το σημαντικότερο είναι ότι οι φοιτητές θα αρχίσουν την αποπληρωμή του δανείου τους αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και κερδίζουν £ 21.000 (περίπου € 24.000) ανά έτος από την εργασία τους. Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει ένα παράδειγμα αποπληρωμής του δανείου:




Χρονιαίο εισόδημα φοιτητή
(σε Αγγλικές στερλίνες)

Μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής
(μαζί με τον τόκο)


£21,000 και λιγότερο

καμία αποπληρωμή


£25,000

£30


£30,000

£67.50


£40,000

£142.50


£50,000

£217.50


£60,000

£292.50





Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην www.gov.uk/studentfinance.



Βόρειος Ιρλανδία
Για τους Ευρωπαίους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Βόρειο Ιρλανδία, τα δίδακτρα είναι μόνο £3,575 τον χρόνο, ποσό το οποίο καλύπτεται επίσης από το Ευρωπαικό φοιτητικό δανείο. Πληροφορίες: www.studentfinanceni.co.uk.

Σκωτία
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πανεπιστημίων της Σκωτίας για προπτυχιακές σπουδές είναι ότι όλοι οι yπηκόοι της ΕΕ έχουν το δικαίωμα της δωρεάς φοίτησης καθώς τα δίδακτρα καταβάλλονται από τον Οργανισμό Student Awards Agency for Scotland (SAAS). Οι περισσότερες προπτυχιακές σπουδές στη Σκωτία έχουν διάρκεια 4 χρόνια. Πληροφορίες: www.saas.gov.uk.

Ουαλία
Η κυβέρνηση της Ουαλίας προσφέρει στους Ευρωπαίους φοιτητές χορηγία μέχρι και £5,525 (η οποία δεν χρειάζεται αποπληρωμή) και δάνειο μέχρι £3,575 για την κάλυψη του υπόλοιπου ποσού των διδάκτρων. Η χορηγία ποικίλει ανάλογα με το ποσό των διδάκτρων, για παράδειγμα εάν τα δίδακτρα είναι £7,000 η χορηγία θα είναι £3,425. Για πληροφορίες www.Studentfinancewales.co.uk.

YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Περισσότερες από 3,000 υποτροφίες είναι διαθέσιμες από τα Βρετανικά πανεπιστήμια για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.educationuk.org.

Εργασία κατά την διάρκεια των σπουδών

Δεν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των ωρών που μπορούν να εργαστούν καθώς σπουδάζουν φοιτητές ηλικίας 18 ετών και άνω μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Οι φοιτητές μπορούν να συνδυάσουν εργασία και σπουδές είναι βασικό όμως να υπάρχει σωστή ισσοροπία μεταξύ ακαδημαικού φόρτου εργασίας και οικονομικών αναγκών.



Το Βρετανικό Συμβούλιο
είναι ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτιστικές σχέσεις. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε αμοιβαίες εποικοδομητικές σχέσεις ανάμεσα στη Βρετανία και άλλες χώρες και να ενισχύσουμε την αναγνώριση δημιουργικών ιδεών και επιτευγμάτων από τη Βρετανία μέσα από την τέχνη, την εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία, τον αθλητισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.britishcouncil.org.


- See more at: http://www.sigmalive.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

1 comments:

  1. Ανώνυμος23/12/19, 6:50 π.μ.

    ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ LFDS. Θα ήθελα να το ανακοινώσω στο κοινό σχετικά με το πώς ήρθα σε επαφή με το LFDS αφού έχασα τη δουλειά μου και μου αρνήθηκε το δάνειο από την τράπεζά μου και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του βαθμού μου που δεν μπορούσε να πληρώσει τα τέλη των παιδιών μου ήταν πίσω από λογαριασμούς, που πρόκειται να πεταχτούν έξω από το σπίτι εξαιτίας της αδυναμίας μου να πληρώσω το ενοίκιο μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα παιδιά μου πήραν από μένα αναδοχή. Στη συνέχεια, έθεσα για να αναζητήσουν χρήματα σε απευθείας σύνδεση όπου έχασα 3.670 δολάρια που δανείζομαι από τους φίλους που είχα σχίσει από δύο εταιρείες online δανείου. Μέχρι να διαβάσω για: Le_Meridian Χρηματοδότηση Υπηρεσία (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) κάπου στο διαδίκτυο, ακόμα δεν ήταν να πείσει λόγω του τι έχω περάσει μέχρι ένας συγγενής μου που είναι ένας κλήρος μου είπε επίσης σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα δανείων της LFDS με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1,9 %% και τους υπέροχους όρους αποπληρωμής χωρίς ποινή για αδυναμία πληρωμής. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να έρθω σε επαφή μαζί τους που έκανα μέσω του κειμένου + 1-989-394-3740 και ο κ. Benjamin μου απάντησε πίσω εκείνη την ημέρα Ήταν η καλύτερη και σπουδαία ημέρα της ζωής μου που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί όταν λαμβάνω μια πιστωτική προειδοποίηση ύψους $400,000.00 δολαρίων δολάριο Usd που ζήτησα. Χρησιμοποίησα αποτελεσματικά το δάνειο για να πληρώσω τα χρέη μου και να ξεκινήσω μια επιχείρηση και σήμερα τα παιδιά μου είναι τόσο χαρούμενα και ικανοποιημένα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (lfdsloans@outlook.com / lfdsloans@lemeridianfds.com) WhatsApptext helpline: + 1-989-394-3740 Γιατί το κάνω αυτό; Το κάνω αυτό για να εξοικονομήσω όσους χρειάζονται ένα δάνειο για να μην πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Ευχαριστώ και ο Θεός σας ευλογεί όλους, εγώ είμαι Oleksander Artem από το Horizon Park BC, Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή