Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Πληθαίνουν οι «εχθροί» του Σάντη

Ανεπαρκή να προφυλάξει τα συμφέροντα της Ανόρθωσης χαρακτηρίζουν πολλοί εντός της ομάδας της Αμμοχώστου τον εκπρόσωπό τους στην ΚΟΠ.

Ο Ανδρέας Σάντης κατηγορείται ανοικτά πλέον ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του β΄ αναπληρωτή προέδρου για προσωπικά συμφέροντα και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την Ανόρθωση, η οποία τον διορίζει στη συγκεκριμένη θέση και έχει το δικαίωμα να τον παύσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κ Sports, θέμα απομάκρυνσης του Ανδρέα Σάντη από το πόστο του εκπρόσωπου της «Κυρίας» στην ΚΟΠ τέθηκε σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του σωματείου ύστερα από παρέμβαση μέλους, με τον Χρίστο Πουλλαΐδη να απαντά διπλωματικά, αλλά χωρίς να υψώσει ασπίδα προστασίας στον κ. Σάντη.

«Το θέμα του εκπροσώπου στην ΚΟΠ θα μελετηθεί και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη το ερχόμενο καλοκαίρι», ήταν η ατάκα του διοικητικού ηγέτη της Ανόρθωσης, στα αφτιά του οποίου έφτασαν το τελευταίο διάστημα αρκετές φωνές διαμαρτυρίας για το έργο που επιτελεί ο άνθρωπος του σωματείου στα ενδότερα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ρίζες στο «βασίλειο»
Από τις παλιές «καραβάνες» στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ είναι ο Ανδρέας Σάντης, ο οποίος διορίστηκε στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ στις 20 Δεκεμβρίου 2007, λίγο μετά την παραίτηση του Κρις Γεωργιάδη μετέπειτα προέδρου της Ανόρθωσης. Στην άγονη τελευταία εξαετία από το 2008 και εντεύθεν, η ομάδα της Αμμοχώστου άλλαξε οκτώ προέδρους (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ολιγοήμερη παρουσία του Κίκη Χρυσάφη στον διοικητικό θώκο), έντεκα προπονητές, ενώ πραγματοποίησε και συνολικά 89 μεταγραφές. Μοναδικοί σταθεροί παράγοντες που δεν «κάηκαν» από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα της «Κυρίας» στις εγχώριες διοργανώσεις και τα ευρωπαϊκά χαστούκια από ομάδες «αγνώστων στοιχείων» παραμένουν δύο:

1) Ο εκπρόσωπος της Ανόρθωσης στην ΚΟΠ, Ανδρέας Σάντης, ο οποίος από το 2009 έχει τη θέση του β΄ αναπληρωτή προέδρου και 2) Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Ιούλιος Κονναρής, που επίσης βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και εντείνεται η φημολογία που τον θέλει να αποχωρεί από τα αποδυτήρια της ομάδας στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Αμφισβητείται από καιρό
Τάσεις φυγής του Ανδρέα Σάντη υπήρχαν τον Απρίλιο του 2012. Πληροφορίες ήθελαν τον εκπρόσωπο της Ανόρθωσης στην ΚΟΠ να κάνει σκέψεις παραίτησης, εντούτοις μεταπείστηκε από το συμβούλιο της «Κυρίας» επί προεδρίας Σάββα Κάκου. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, η διοίκηση του σωματείου στήριξε και πάλι τον Ανδρέα Σάντη, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ομόνοιας που καλούσε τον β΄ αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΟΠ να παραιτηθεί, αφού όπως υποστήριξε εξύβρισε διοικούντες των πρασίνων και συμπεριφέρθηκε απρεπώς σε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Σάντη.

Η αδυναμία των κυανόλευκων εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, ήταν η αιτία που ο Ανδρέας Σάντης στήθηκε στον «τοίχο» αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες της ΚΟΠ κάτι που αποδεικνύεται και στην ιεραρχία, όπου βρίσκεται πίσω από τον πρόεδρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον κατά πολλούς ισχυρότερο όλων του συμβουλίου, τον α΄ αναπληρωτή πρόεδρο Γιώργο Κούμα.
Παρά ταύτα όμως οι πολέμιοί του του επιρρίπτουν ευθύνες γιατί η Ανόρθωση δεν είχε τη βοήθεια εξωγενών παραγόντων σε περιόδους που κυνήγησε τίτλους την τελευταία πενταετία και κυρίως κατά την περσινή χρονιά, όταν αδικήθηκε από τη διαιτησία σε μερικά παιχνίδια που εν τέλει στοίχισαν στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου. Κατηγορήθηκε επίσης ότι άφησε απροστάτευτο το σωματείο να τιμωρείται με βαρύτατες ποινές που το πλήγωσαν οικονομικά.

Οι πρώτες φωνές εναντίον του ακούστηκαν τον Απρίλη του 2009, όταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης ζήτησαν την απομάκρυνσή του από τη θέση του εκπροσώπου της ομάδας στην ΚΟΠ, συνδέοντάς τον με τα «Νοεμβριανά» του 2008.

«Δεν έχω να πω οτιδήποτε. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να μπω σε οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν υπάρχει λόγος τη δεδομένη χρονική στιγμή να μιλήσω, γιατί δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», ήταν η δήλωση του κ. Σάντη, ακριβώς πέντε χρόνια πριν.

Το μπαλάκι κρατάει πλέον ο πρόεδρος της «Κυρίας» Χρίστος Πουλλαΐδης, ο οποίος θα κληθεί στο άμεσο μέλλον να αποφασίσει αν προβεί σε αλλαγή εκπροσώπου της ομάδας στην ΚΟΠ ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια.

Source : www.24sports.com.cy



--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου