Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κίνδυνος ανάφλεξης της κατάστασης στην Κριμαία

Παραμένει το αδιέξοδο στην ουκρανορωσική κρίση παρά τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από διάφορες κατευθύνσεις για εκτόνωση της κατάστασης.
Ουάσιγκτον και Μόσχα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος για άρση του αδιεξόδου. Την ίδια ώρα οι αμερικανοί προειδοποιούν τη Ρωσία με επιπτώσεις σε περίπτωση που προχωρήσει σε προσάρτηση της Κριμαίας.

Την προειδοποίηση διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόν Κερι, στο Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Αξιωματούχος του state department ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία των δύο υπουργών ο Τζον Κέρυ κατέστησε σαφές ότι εάν η Μόσχα προσαρτήσει την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα κλείσει την πόρτα στη διπλωματία και συνέστησε να υπάρξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Μη σπεύσετε να λάβετε βιαστικές αποφάσεις ήταν η απάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ στην προειδοποίηση του αμερικανού ομολόγου του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα βλάψουν τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οποιεσδήποτε κυρώσεις ενδεχομένως να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ. Ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι Κέρι και Λαβρόφ συμφώνησαν να εντείνουν τις επαφές τους σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Στην Κριμαία η οποία έχει κόψει κάθε δεσμό με το Κίεβο και τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας η κατάσταση είναι εκρηκτική ενώ σημειώνονται επεισόδια τα οποία μπορεί να καταστούν αιτία γενικότερης ανάφλεξης.

Όπως μεταδίδεται ουκρανικό αεροσκάφος φέρεται να δέχθηκε πυρά ενώ πετούσε σε ύψος περίπου χιλίων μέτρων κοντά στα διοικητικά όρια με την Κριμαία. Στο αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε αποστολή συλλογής πληροφοριών επέβαιναν τρία μέλη τα οποία δεν έπαθαν οτιδήποτε. Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε και σε βάση στη Σεβαστούπολη όπου εκτιμάται ότι φυλάσσονται πύραυλοι S-300 ρωσικής προέλευσης.

"Μέρος της Ρωσίας σύντομα η Κριμαία"

Ο ηγέτης του φιλο-ρωσικού περιφερειακού κοινοβουλίου στην Κριμαία δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι η περιοχή θα αποτελέσει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πριν από το τέλος του μήνα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η διαδικασία μετάβασης σε μια νέα νομική δομή είναι περίπλοκη. Αλλά υποθέτουμε ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων Itar-Tass.

Ο κ. Κωνσταντίνοφ υποσχέθηκε σε δασκάλους, γιατρούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους ότι το εισόδημά τους θα αυξηθεί κατά τέσσερις φορές με την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία.

Πηγή: www.sigmalive.com

Κάντε share την είδηση και δώστε το δικαίωμα σε όλους να ενημερωθούν.

-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου