Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Προετοιμασίες για την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της πορείας των μέχρι σήμερα συνομιλιών.

Δεν έχει, μέχρι στιγμής, ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπό συζήτηση πτυχών του κυπριακού και ως εκ τούτου η διαδικασία πάρε-δώσε δεν ενδείκνυται, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών, όπως αυτές παρουσιάζονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ενόψει της συνάντησης με τον Ντερβίς Έρογλου, αλλά και της συνάντησης του Προέδρου με το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη για την προετοιμασία της ε/κ πλευράς, με στόχο να παρουσιαστεί η πραγματική εικόνα, που υφίσταται στις συνομιλίες, με τη διάσταση θέσεων και απόψεων μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς.

Στη σύσκεψη στο Προεδρικό, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έγγραφο σύγκρισης των θέσεων της τ/κ πλευράς με το Κοινό Ανακοινωθέν, που  επεξεργάζεται η ε/κ πλευρά.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν στη συνάντηση, που είναι καθορισμένη για τις 11.30 αύριο το πρωί στην οικία της Αναπληρώτριας Ειδικής Εκπροσώπου του ΓΓ για το Κυπριακό, Λίζα Μπάτενχαϊμ, ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: sigmalive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυπριακό: Ούτε Απρίλη, Ούτε Οκτώβρη Το «Πάρε-Δώσε»... Παρά Τις Αμερικανικές Νουθεσίες

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου