Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νικόλας Παπαδόπουλος: Το νομοσχέδιο προσέκρουσε στην ασυνεννοησία των κυβερνώντων

-Ο ΔΗΣΥ δεν συνεννοείται με τον υπουργό Οικονομικών
-Κανένας από τους κυβερνώντες δεν μας ενημέρωσε για απόρριψη των τροπολογιών μας
-Ο ΥΠΟΙΚ και η Τρόικα αποδέχθηκαν τις τροπολογίες μας
-Το ΔΗΚΟ δεν έχει μαξιμαλιστικές θέσεις
Στην ασυνεννοησία της κυβέρνησης έριξε την ευθύνη για τη μη έγκριση του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.


Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι «το νομοσχέδιο προσέκρουσε στην πλήρη άρνηση της κυβερνητικής πλευράς διότι αρνήθηκε και να εξετάσει ακόμη τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ, που αποδέχθηκε η Τρόικα».

Κληθείς να διευκρινίσει εάν ο ΥΠΟΙΚ τις αποδέχθηκε τις τροποποιήσεις του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο ΥΠΟΙΚ μας είχε διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος είχε αποδεχθεί τις δύο τροπολογίες μας, γι’ αυτό θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί ο ΔΗΣΥ δεν συμφωνεί με τον υπουργό του».

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι «η μια από τις 5 τροπολογίες που είχε εισηγηθεί το ΔΗΚΟ, είχε απορριφθεί από ένα εκπρόσωπο της Τρόικα, εντούτοις μετά από την διαφοροποίηση που είχαμε κάνει στο λεκτικό με τη βοήθεια νομικών συμβούλων, από κυβερνητικής πλευράς μας είπαν ότι το νέο λεκτικό θα γινότανε αποδεκτό από την κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε στη συνέχεια «γιατί χωρίς να μας ενημερώσει κανένας απέρριψαν τις τροπολογίες όλες».

«Τα μηνύματα που λαμβάναμε από τον ΥΠΟΙΚ, με τον οποίο συνομιλούσαμε συνεχώς, ήταν ότι θα περάσουν κάποιες τροπολογίες, τώρα αν ο ΔΗΣΥ δεν συνεννοείται με τον υπουργό Οικονομικών δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι δεν ευθύνεται το ΔΗΚΟ για την απόρριψη του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαδόπουλος με μια δόση αυτοκριτικής για τη σύγχυση που έγινε και στο ΔΗΚΟ με τρεις βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 5 να τηρούν αποχή είπε ότι «παραδέχομαι ότι χθες δεν ήταν και από τις καλύτερες στιγμές μας» για να προσθέσει ότι «αναφέρουμε σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, διότι θέλουμε να προχωρούμε με συναίνεση και αν θέλουμε να προχωρούμε και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών μας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές και οι δικές μας θέσεις».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ δεν έχει μαξιμαλιστικές θέσεις, κατέθεσε τροπολογίες οι οποίες γινόντουσαν σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές από τους εργαζομένους ενώ τηρούσαν και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Τρόικα και επανάλαβε ότι «κανένας δεν μας είπε μετά το νέο λεκτικό της τροπολογίας μας ότι δεν γίνεται αποδεκτή».

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι «εάν η κυβέρνηση θέλει να εγκριθεί το νομοσχέδιο, να το τροποποιήσει, να εντάξει τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ που έγιναν αποδεκτές από την Τρόικα, να το καταθέσει στη Βουλή και τότε το ΔΗΚΟ θα το υπερψηφίσει».

Source : www.newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου