Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΕΛ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ - Τελευταία και απόλυτα καθοριστική αναμέτρηση

Στα... άκρα έχουν φτάσει τις αναμετρήσεις τους ο ΑΠΟΕΛ και ο Κεραυνός, στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα.

 Οι «ερυθροκίτρινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2 στις νίκες, «σπάζοντας» την έδρα των «γαλαζοκίτρινων» από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, όμως ο ΑΠΟΕΛ επανήλθε δυναμικά και με δύο σερί νίκες και «σπάσιμο» της έδρας του Κεραυνού στον τέταρτο ημιτελικό, έφερε τη σειρά στα ίσα (2-2). Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής (28/2/14, 17:00) θα διεξαχθεί η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, ο τελικός των ημιτελικών, με τον νικητή να παίρνει ως έπαθλο την πρόκρισή του για τον τελικό του πρωταθλήματος, εκεί όπου περιμένει από το βράδυ της Τετάρτης (26/2/14) η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία απέκλεισε τον Απόλλωνα με 3-1 νίκες.

Τα δεδομένα στις αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με τον Κεραυνό άλλαζαν από παιχνίδι σε παιχνίδι, με τους «ερυθροκίτρινους» να ξεκινούν εντυπωσιακά και να φτάνουν μία νίκη μακριά από τον ημιτελικό και τους «γαλαζοκίτρινους» να βλέπουν τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να εγκλιματίζεται στην ομάδα και να απαντούν αυτοί με δύο σερί επιτυχίες. Και φτάσαμε στον καθοριστικό 5ο ημιτελικό, στον οποίο και πάλι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού ο Κεραυνός προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Θανάση Σκουρτόπουλο με τον Χρίστο Στυλιανίδη. Η αλλαγή αυτή κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, με το ερωτηματικό να μεταφέρεται στο πώς θα παρουσιαστεί ο Κεραυνός, το πώς μπορεί να αιφνιδιάσει τον ΑΠΟΕΛ και τι είναι αυτά που θα αλλάξει ο κ. Στυλιανίδης σε μόλις δύο ημερών προπονήσεις.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης ήταν αυτός που οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στην επιστροφή σε τίτλους πρωταθλητή το 2009 (πρώτος Κύπριος προπονητής πρωταθλητής από το 1993 και τον Τάκη Λύρα), έπειτα από 7 χρόνια και τώρα αναλαμβάνει τον Κεραυνό στην πιο δύσκολη στιγμή, στοχεύοντας να τον πάρει στον τελικό, ανατρέποντας αυτήν τη φορά τη σε βάρος του ψυχολογία. Τονίζουμε ξανά πως με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Κεραυνού, τα προγνωστικά... μπερδεύονται και δεν μπορεί κανένας να προβλέψει την αγωνιστική παρουσία των «ερυθροκίτρινων».

Οι ίδιοι απέδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν μέσα στο «Λευκόθεο», κάτι που έχουν ξανακάνει και εναπόκειται στο πώς θα αντιδράσουν με την αλλαγή στην τεχνική καθοδήγησή τους και το νέο αγωνιστικό πλάνο που θα εμφανίσουν. Στα σίγουρα, το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει θα είναι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, με παγίδες στον Γλυνιαδάκη και περισσότερη πίεση στους περιφερειακούς και από εκεί και πέρα εναπόκειται το πώς θα αξιοποιήσουν τους καλούς σουτέρ και πόσο εύστοχοι θα είναι.

Στον ΑΠΟΕΛ «προβληματίζονται» μεν για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Κεραυνού, όμως αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι το πώς θα διατηρήσουν τον ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού τους, που τους οδήγησε στις δύο σερί επιτυχίες και στην ισοφάριση της σειράς. Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης βλέπει ότι μπορεί να στηριχθεί σε αρκετούς καλαθοσφαιριστές, αφού σε κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι και διαφορετικός ο μεγάλος πρωταγωνιστής, και προσδοκεί πως στον καθοριστικότερο έως τώρα αγώνα της χρονιάς όλοι θα είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και έτοιμοι για να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, έστω και αν δεν έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι, το οποίο στηρίζεται στην επιθετική άμυνα και στην αξιοποίηση του Γλυνιαδάκη μέσα στη ρακέτα, προσδοκώντας πως οι Αμερικανοί του θα βρεθούν σε καλύτερη βραδιά και θα προσφέρουν το μακρινό σουτ και τους απαιτούμενους πόντους, ώστε η ομάδα τους να περάσει στον τελικό. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο και πόσο έτοιμοι είναι να δώσουν καλύτερη λύση από τους βασικούς.

Εν κατακλείδι, το απόγευμα της Παρασκευής (28/2/14) αναμένεται μεγάλη μάχη στο άδειο «Λευκόθεο» για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου για τον τελικό του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων, οι οποίες πρόσφεραν συναρπαστικούς τέσσερις ημιτελικούς και σε 40 λεπτά θα παίξουν την παραμονή τους στη διεκδίκηση του τίτλου.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ 2013-14
(1) ΑΠΟΕΛ - (4) Κεραυνός 2-2
(77-87, 72-77, 86-76, 80-70)
(2) Πετρολίνα ΑΕΚ - (3) Απόλλων 3-1
(68-61, 83-92, 76-68, 81-71)


Source : www.24sports.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου