Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμοι για πόλεμο όλοι οι γιατροί του Δημοσίου

Ολοένα και πιο έντονη γίνεται η διαφωνία του Υπουργείου Υγείας με τους κυβερνητικούς γιατρούς για το ύψος της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση. Μετά την ΠΑΣΥΚΙ και την έντονη και δημόσιο τοποθέτησή της κατά της οικονομικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας, χθες συνεδρίασε και ο Κλάδος των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος επίσης επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις θέσεις του ενώπιον της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του Κλάδου των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Πέτρος Κουρέας, «ο Κλάδος συνεδρίασε και αποφάσισε ότι οι απόψεις του θα τεθούν ενώπιον της ΜΕΠ όταν αρχίσει η διαβούλευση για το νέο σύστημα υπερωριών». 

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ο Κλάδος αποδέχεται ή απορρίπτει την πρόταση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κουρέας απάντησε ότι «υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Ο κλάδος αποφάσισε ότι θα τοποθετηθεί μόνο ενώπιον της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού». 

Από πλευράς της πάντως η πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Μάρω Κοντού, επανέλαβε μιλώντας στον «Φ» ότι η πρόταση του Υπουργείου Υγείας «δεν γίνεται αποδεκτή», διότι «υποβαθμίζει το έργο των γιατρών». 

Σε ό,τι αφορά το ύψος της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι γιατροί με το υφιστάμενο σύστημα και το χθεσινό δημοσίευμα του «Φ» από το οποίο προκύπτει ότι υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι παίρνουν υπερωρίες ίσες ή ακόμα και υψηλότερες από τον μισθό τους, η κ. Κοντού ανέφερε ότι «όλα αυτά τα προβλήματα και τα φαινόμενα που όντως υπάρχουν, τα έχουμε υπόψη μας και για αυτό άλλωστε έχουμε προσέλθει στον διάλογο με το Υπουργείο Υγείας για τον καταρτισμό ενός νέου συστήματος».

«Αυτό όμως», είπε, «δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξευτελίζουμε τους γιατρούς και να τους προτείνουμε πολύ χαμηλότερες αμοιβές για την υπερωριακή τους απασχόληση».

Για τις περιπτώσεις γιατρών με τεράστια υπερωριακή αποζημίωση, η κ. Κοντού είπε ότι «διαχρονικά θα έπρεπε όταν εντοπίζονταν τέτοιες περιπτώσεις να γίνεται μια διαβούλευση με τους διευθυντές των τμημάτων και τους ίδιους τους γιατρούς και να βρίσκεται μια μέση λύση για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά διότι δεν καταχρώνται οι γιατροί το σύστημα απλώς το σύστημα πάσχει και για αυτό πρέπει να διορθωθεί». 

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---


- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου