Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σύντομο δελτίο



1. Το Eurogroup επιδοκίμασε, χθες βράδυ, τις κυπριακές Αρχές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους και επανέλαβε την εκτίμηση και την κατανόησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Κύπριοι πολίτες. 
2. Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη εκταμίευση ύψους €2 δισ. της πρώτης δόσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η επόμενη εκταμίευση ύψους €1 δισ. θα γίνει πριν από τις 30 Ιουνίου.
3. Ένα σημαντικό βήμα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Τράπεζα Κύπρου σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα, με την ολοκλήρωση της απορρόφησης των στοιχείων της "καλής" Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, η οποία απέκτησε προκαταρτικό ισολογισμό, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ της Εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκης Στυλιανού.
4. Την ελπίδα ότι πολύ σύντομα οι συνθήκες θα επιτρέψουν την άρση όλων των περιορισμών στις οικονομικές συναλλαγές, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης χθες βράδυ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στην προώθηση της ανάπτυξης και στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος.
5. Με ένα εκ των προσώπων που φέρονται ως επικρατέστεροι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, συναντάται σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Πανίκος Δημητριάδης σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.  Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε τρία άτομα. Σε δηλώσεις του χθες το Προεδρικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είχε πει ότι ο διορισμός θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.
6. Την απόφαση της Russia Commercial Bank, θυγατρικής της VTB, όπως συνεχίσει τις εργασίες της στην Κύπρο μετέφερε στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, χθες, ο Πρόεδρος της ρωσικής κρατικής τράπεζας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από τη Russia Commercial Bank.
7. Στο 11,8% του εργατικού δυναμικού ανήλθε το 2012 το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας, με χαμηλότερο ποσοστό για τις γυναίκες 11,1% και ψηλότερο ποσοστό για τους άντρες 12,5%.
8. Το Εurogroup ενέκρινε αργά χθες βράδυ τη διπλή δόση στην Ελλάδα ύψους €7,5 δισ. για το Μάιο και τον Ιούνιο, επισημαίνοντας ότι από ελληνικής πλευράς θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνουν έγκαιρα και οι εκταμιεύσεις.
9. Διεξάγεται απόψε στις 22.00, στο Μάλμο της Σουηδίας ο πρώτος ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Κύπρος συμμετέχει με το τραγούδι «Αν με θυμάσαι» και ερμηνεύτρια τη Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία θα εμφανιστεί  στην 14η θέση.
10. Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Φοίβος Ερωτοκρίτου αποφάσισε να μην συνεχίσει στην Προεδρία του ΔΣ της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Από τον ΑΠΟΕΛ είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του και ο προπονητής της ομάδας για τα τελευταία 5 χρόνια Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου