Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πρέμιερ Λιγκ: Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει!

Αν είχε κάνει όνειρα για πρωτάθλημα, τώρα πρέπει να το ξανασκεφτεί! 

Η Μάντσεστερ Σίτι ξύπνησε… απότομα την Άρσεναλ, τη «σκόρπισε» με 6-3 στο χορτάρι του «Etihad» και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού με αυτή τη νίκη η διαφορά των «κανονιέρηδων» από τη δεύτερη θέση μπορεί να πέσει ακόμη και στους δύο βαθμούς!

Μέσα στο «Etihad» είναι αφεντικό και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική κόντρα στην Άρσεναλ, της οποία επικράτησε με 6-3 και της έστειλε σαφές μήνυμα πως το πρωτάθλημα τώρα… ξαναρχίζει. Οι «πολίτες» σημείωσαν ακόμη μία εντός έδρας νίκη, με τους Αγουέρο, Νεγρέδο, Σίλβα, Γιαγιά Τουρέ και Φερναντίνιο (2) να είναι αυτοί που βρήκαν δίχτυα και να μην επιτρέπουν στην αντίπαλό τους να πάρει έστω μία φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Μετά από αυτή τη νίκη, το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι έφτασε τους 32 βαθμούς και πέρασε στη δεύτερη θέση, έστω και προσωρινά, αφού θα πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα των αγώνων της Τσέλσι και της Λίβερπουλ. Από το παιχνίδι αποχώρησαν τραυματίες οι Λοράν Κοσιελνί και Σέρχιο Αγουέρο.

Το ματς:
Η πρώτη μεγάλη φάση έφερε και γκολ στο παιχνίδι. Ο Ντεμικέλις γύρισε έξυπνα τη μπάλα με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ, εκεί όπου βρέθηκε ο Σέρχιο Αγουέρο που με εκπληκτικό γυριστό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Νεγρέδο βρέθηκε μόνος του με τον Σέζνι, μετά από πάσα του Κομπανί στον χώρο, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ. Και ήρθε το 31’, όταν ο Τουρέ έχασε τη μπάλα στο κέντρο και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Εζίλ να δίνει στον Γουόλκοτ και εκείνος να κάνει το 1-1 με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νεγρέδο έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας άστοχα για ακόμη μία φορά, ωστόσο το 39’ εξιλεώθηκε. Μετά από άψογη συνεργασία των Τουρέ-Σαμπαλέτα, ο δεύτερος έκανε ωραία κάθετη στο «Θηρίο» και εκείνο έκανε το 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ο Αγουέρο αποχώρησε από το παιχνίδι ως τραυματίας και αν πολλοί περίμεναν πως το σύνολο του Πελεγκρίνι θα υστερήσει στο επιθετικό κομμάτι, έσφαλε. Στο 51’ ο Φερναντίνιο εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και με άπιαστο πλασέ έκανε το 3-1. Η Άρσεναλ δεν τα παράτησε και στο 63’ μείωσε σε 3-2 με εκπληκτικό τέρμα του Γουόλκοτ, αλλά η χαρά της κράτησε ελάχιστα. Τρία λεπτά αργότερα ο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από πάσα του Νάβας και… κεραυνοβόλησε σε πρώτο χρόνο τον Σέζνι για το 4-2. Στο 69’ ο Γουίλσιρ προσπάθησε να βάλει ξανά στο παιχνίδι του φιλοξενούμενους, αλλά το δυνατό του σουτ σταμάτησε στο αριστερό χέρι του Παντίλιμον, που… πέταξε για να διώξει σε κόρνερ. Και αφού δεν έγινε το 4-3, έγινε το 5-2! Ο Φερναντίνιο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας πάνω από τον Σέζνι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μερτεζάκερ ήρθε να μειώσει με το κεφάλι σε 5-3, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, αφού στο 96’ ο Γιαγιά Τουρέ έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας το τελικό 6-3 από το σημείο του πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι:
Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κομαπνί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί, Σίλβα, Αγουέρο, Νεγρέδο

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μόνρεαλ, Φλαμινί, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Εζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού

Source: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου