Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Έγιναν έξω φρενών δημοσιογράφοι στο ΣΙΓΜΑ με συνάδελφο τους – ο 13ος μισθός ήταν ο λόγος

Καζάνι που βράζει είναι τις τελευταίες ημέρες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ, μετά την πρόθεση της διεύθυνσης, αντί για 13ος μισθός να δοθεί ελεύθερος χρόνος στους εργαζόμενους και για όσους δεν είναι εφικτή η διευθέτηση, να πιστωθούν με επιπλέον ημέρες άδειας.

 Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν και υπέγραψαν σε συνεννόηση με τη συντεχνία τους για τη μορφή των μέτρων που θα λάβουν. Κάποια συνάδελφος τους όμως απέσυρε την υπογραφή της, την επομένη.


Το προσωπικό του καναλιού, μετά από διαβουλεύσεις με τη συντεχνία τους, συμφώνησαν και υπέγραψαν έγγραφο, εξουσιοδοτώντας τους να οδηγήσουν τη διαφορά τους σε εργατικό δικαστήριο, διεκδικώντας έτσι την καταβολή του 13ου μισθού για τον 2013 και αναδρομικά για το 2012.

Την επόμενη όμως ημέρα, γυναίκα δημοσιογράφος, επικοινώνησε με τη συντεχνία, ζητώντας να διαγραφεί το όνομα της από τη λίστα με τις υπογραφές των εργαζομένων, για δικούς της προφανώς λόγους.

Το νέο ταξίδεψε γρήγορα ανάμεσα στους συναδέλφους της, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια, καθώς η κίνηση αυτή, ιδιαίτερα από μέρους της συγκεκριμένης δημοσιογράφου, κρίθηκε ως υποκριτική, όχι μόνο γιατί ήταν από τις πρώτες που πάτησαν πόδι, αντιδρώντας κατά των προθέσεων της εργοδοσίας, αλλά και γιατί η ίδια παρουσιάστηκε πολλές φορές ως προασπιστής ανθρώπων που διεκδικούν εργατικά κεκτημένα και εργασιακά θέσμια.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου