Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Υπ. Συγκοινωνιών : Στήριξη της Κυβέρνησης στα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Την στήριξη και συμπαράστασή της πολιτικής ηγεσίας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των Κυπριακών Ταχυδρομείων εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος. 

Σημείωσε ότι "στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας με ψηλή ποιότητα και ενιαία τέλη σε όλη την επικράτεια, μέσω ενός κατάλληλου οργανωτικού και ρυθμιστικού πλαισίου, με την πεποίθηση ότι οι αλλαγές που τροχοδρομούνται θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ταχυδρομείου, καταργώντας στεγανά, γραφειοκρατίες και νοοτροπίες του παρελθόντος". 

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου ταχυδρομικού γραφείου στον Ύψωνα, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι η ίδρυση του νέου αυτού ταχυδρομικού γραφείου ανταποκρίνεται στο διαχρονικό αίτημα του ίδιου του Δήμου, που με τόσο γοργό ρυθμό αναπτύσσεται τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά. Σημείωσε ότι σήμερα ο Ύψωνας αποτελεί πλέον ένα αναπτυσσόμενο προάστιο της Λεμεσού, με ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του να απασχολείται στους τομείς των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, του εμπορίου, των μεταφορών και των υπηρεσιών. 

"Το ταχυδρομικό γραφείο που εγκαινιάζεται σήμερα, έρχεται να προσθέσει στο Δήμο, με τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, ένα σύγχρονο και λειτουργικό κατάστημα που θα εξυπηρετεί τόσο τους δημότες του όσο και όλους τους εμπορευόμενους. Το νέο αυτό γραφείο αποτελεί ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που παρέχει στο Δήμο του Ύψωνα αλλά και στις γύρω κοινότητες όλες τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία", πρόσθεσε.

 Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, όπως όλοι γνωρίζουμε, είπε ο Υπουργός, είναι βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση του Κύπριου πολίτη - ο ταχυδρόμος αποτελεί γνώριμη και φιλική μορφή για τον καθένα μας και είναι γεγονός ότι η παρουσία του είναι συχνότερη από την παρουσία οποιουδήποτε άλλου δημόσιου φορέα στις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών. 

Από τη φύση του, συνέχισε, το ταχυδρομικό έργο είναι δύσκολο και καθίσταται ακόμα δυσκολότερο μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες της κρίσης που περνά η πατρίδα μας. Επιπρόσθετα, η υποκατάσταση της παραδοσιακής αλληλογραφίας από την τεχνολογία αλλά και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου δημιουργεί νέες μεγάλες προκλήσεις και παράλληλα νέες προοπτικές για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

 "Ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες αλλαγές αλλά και στις τεχνολογικές απαιτήσεις της ταχυδρομικής αγοράς, η διοίκηση και το προσωπικό του Τμήματος αντιμετωπίζουν τις όποιες δυσκολίες με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, προγραμματισμό και ευελιξία. Απτό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το βραβείο καινοτομίας που έλαβαν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, για τη νέα υπηρεσία Parcel24, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για 24ωρη παραλαβή των δεμάτων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας", πρόσθεσε. 

 Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου