Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ... ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΗΔΡΑΣ & ΟΝΑΣΑΓΟΡΟΥ;

Τάξη στην όλη αναρχία που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση τραπεζιών και καρεκλών στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, όπως και στις παρόδους τους, επιχείρησε χθες να βάλει ο Δήμος Λευκωσίας.

Συνεργεία του, με χοντρή κόκκινη διακεκομμένη γραμμή, οριοθέτησαν τους χώρους στους οποίους επιτρέπεται η τοποθέτηση επίπλων και τους χώρους οι οποίοι προορίζονται για τους πεζούς αλλά και για χρήση από οχήματα πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Αρκετοί από τους καταστηματάρχες αντέδρασαν λέγοντας ότι οι χοντρές κόκκινες γραμμές δεν ταιριάζουν με τον περιβάλλοντα χώρο.

 Χθες το απόγευμα και μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι κόκκινες γραμμές που εμφανίστηκαν στην «πράσινη γραμμή», ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα στους πεζόδρομους Λήδρας - Ονασαγόρου με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης και απρόσκοπτης διακίνησης των πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
 
«Η σηματοδότηση είναι έντονη διότι στόχο έχει να καθορίσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και σύντομο χρονικό διάστημα τα όρια, τόσο στον χώρο όσο και στις συνειδήσεις των επισκεπτών και των επιχειρηματιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Καλούμε όλους όπως συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της περιοχής και σέβονται τους κανονισμούς που έχει υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της προόδου της περιοχής. Στόχος μας είναι σε μεταγενέστερο στάδιο η σήμανση αυτή να γίνει πιο διακριτική», διαμηνύει ο Δήμος Λευκωσίας.

Source: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου